ACTUALITATE 29 septembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 448 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 22-29 septembrie s-au prezentat un număr de 579 pacienți. În 134 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 23 (12 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 43 (23 internați – un pacient cu hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 73 (10 internări); Urgenţe de medicină internă: 149 (17 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 143 (în 3 cazuri tratamentul/intervenția s-a finalizat la Secția UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 35 (7 internări); Urgenţe ginecologice: 52 (23 internări); Urgenţe ortopedice (traume): 83 (din care în 7 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 13 nașteri, 5 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume. Menționăm că în data de 22 septembrie nu a decurs nici o naștere.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a Spitalului s-au prezentat 6 victime a mai multor accidente rutiere. Cinci au putut părăsi instituția noastră după tratamentele aplicate în cadrul UPU-SMURD, iar o tânără din Agigea a suferit multiple fracturi la nivelul toracelui și a coloanei, așadar a fost transferată la Secția Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Brașov.

Un număr total de 15 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toate fiind tratate în ambulatoriu, fără internare. Alte 13 persoane au ajuns pe secție cu leziuni minore rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

În ultimele 168 de ore doar 3 cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat două noi cazuri de tentativă de suicid. Toți pacienții – majori fără excepție – au ales calea intoxicației cu medicamente, ei fiind internaţi în primă fază la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, iar momentan sunt ținuţi sub observație la Secția de Psihiatrie a Spitalului.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.