ACTUALITATE 30 septembrie 2014

Târg de Toamnă, Parada Cârnaților şi Festivalul Sarmalelor, în acelaşi weekend la Sf. Gheorghe

de Székely Emőke | 922 vizualizări

În weekendul 11-12 octombrie va fi forfotă mare în centrul orașului Sfântu Gheorghe, când vor avea loc mai multe evenimente, printre care Parada Cârnaților, Târgul de Toamnă, dar și Întâlnirea Internațională de Folclor. Parada Cârnaților a ajuns anul acesta la cea de a 12-a ediție, și a doua de când are loc în centrul orașului, și nu în sala de sport.

Programul evenimentelor este bogat, târgul tradițional de produse organizat lunar de Tega va fi de această dată unul mai bogat, la care sunt așteptați producători de produse alimentare, dar și meșteșugari. De asemenea vor fi multe programe pentru copii – spun organizatorii.

Sâmbătă, 11 octombrie, va avea loc Parada Cârnaților, eveniment organizat de ASIMCOV și care atrage anual echipe care se întrec în prepararea celor mai buni cârnați. Președintele ASIMCOV, Bagoly Miklós, spune că se așteaptă la participarea a 50-60 de echipe, care vor veni nu numai din județ, ci și din afara țării, de la Békéscsaba urmând să vină o echipă de 30 de persoane. Nici ziua de duminică nu va fi lipsită de bunătăți, atunci va fi Festivalul Sarmalelor, care de asemenea se anunță... gustos.

„Evenimentul gastronomic este parte a scopului ASIMCOV, și anume acela de a avea asemenea programe peste tot în județ, și pentru acest lucru dorim inclusiv să edităm un calendar special. Cât despre premiile acestei ediții a Paradei Cârnaților, acestea sunt consistente. Echipa câștigătoare va pleca într-o vacanță de Revelion în Bulgaria, iar cei clasați pe locul secund vor câștiga dreptul de a participa la Festivalul Cârnaților de la Békéscsaba” – a declarat Bagoly Miklós.

Programele artistice organizate cu ocazia Întâlnirii Internaționale de Folclor vor întreține atmosfera în centrul orașului, printre artiștii care vor urca pe scenă se numără ansambluri folclorice și formații locale, dar și din alte zone ale țării, precum și din Ungaria.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva, a declarat că bugetul ediției din acest an a șirului de evenimente dedicate acestei sărbători a toamnei se ridică la 50.000 de lei, din care Consiliul Local Sfântu Gheorghe suportă 35.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.