ACTUALITATE 30 septembrie 2014

Vreme de toamnă târzie la început de octombrie. Temperaturile scad dramatic

de Covasna Media | 1163 vizualizări

Prima zi de octombrie vine cu o vreme plăcută, dar de joi temperaturile scad dramatic. De asemenea, va ploua, iar aspectul general va fi unul de toamnă târzie. Vremea se va răci de la zi la zi şi lucrurile nu vor arăta mai bine nici în weekend.

1 octombrie vine cu o scădere uşoară a temperaturilor în nord-est, dar în cea mai mare parte a ţării acestea rămân peste valorile normale din această perioadă, cu valori maxime cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 25 grade în Muntenia şi în zona continentală a Dobrogei.

Joi vremea se răceşte, mai accentuat în regiunile estice şi sud-estice, unde maximele scad chiar şi cu aproape 10 grade şi putem vorbi dspre o vreme destul de rece pentru data din calendar. Meteorologii prognozează după-amiaza temperaturi cuprinse între 10 grade şi 22 grade, cel mai cald fiind în sudul Banatului şi în vestul şi în sudul Olteniei. Norii acoperă însă cerul aproape întreaga zi şi plouă în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

Vineri vremea continuă să se răcească, mai ales în jumătatea sudică şi drept urmare după-amiaza termometrele arată maxime cuprinse între 10 grade în Bucovina şi cel mult 19 grade în Banat şi Lunca Dunării. Cerul continuă să fie acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei şi plouă pe arii relativ extinse în zona montană, local în vest, în centru şi în nord şi doar izolat în celelalte regiuni. La altitudini mai mari de 2000 m, ploile se transformă în precipitaţii mixte. Vântul suflă mai tare şi accentuează senzaţia de rece în sudul Banatului şi pe litoral.

Sfârşitul de săptămână începe tot cu vreme mai rece decât în mod normal în această perioadă în majoritatea regiunilor, cu temperaturi după amiaza între 12 şi 19 grade. În vest, în nord-vest şi în centru mai sunt înnorări şi ploi pe arii restrânse, chiar posibile precipitaţii mixte pe crestele munţilor, dar în restul ţării cerul e variabil, chiar mai mult senin în unele zone. Temperaturi mai coborâte decât mediile multinuale vom avea duminică dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.