ACTUALITATE 1 octombrie 2014

12 camere de supraveghere în localitatea Sânzieni, după moartea unui motociclist

de Agerpres | 613 vizualizări

Comuna Sânzieni, unde în luna august a avut loc un accident de circulaţie soldat cu moartea unui motociclist, va fi cea mai monitorizată localitate din judeţul Covasna, pe teritoriul acesteia urmând să fie instalate încă 12 camere de supraveghere video, pe lângă cele două deja existente.

Viceprimarul localităţii, Barothi Balázs, a declarat că măsura a fost luată pentru menţinerea ordinii publice şi descurajarea infracţionalităţii. El a adăugat că accidentul din luna august a creat „vâlvă” în toată ţara şi a mobilizat comunitatea motocicliştilor care a organizat mai multe acţiuni în memoria colegului lor. De altfel, două dintre camerele de supraveghere vor fi achiziţionate cu sprijinul motocicliştilor, care au făcut chetă pentru cumpărarea lor. De asemenea, accidentul a „încordat” relaţiile interetnice, unii dintre localnici acuzând membrii comunităţii rome că au refuzat să acorde prim ajutor victimei şi că ar fi avut un comportament agresiv.

În total, vom instala 12 camere de supraveghere, dintre care două vor fi achiziţionate de Consiliul Judeţean Covasna, două de motociclişti şi opt de Primărie. (...) Probabil că acestea din urmă vor fi funcţionale începând de săptămâna viitoare. Le vom instala în mai multe locuri, în parc, la toate ieşirile spre câmp pentru a preveni faptele antisociale, furturile. (...) Evenimentul a şocat pe toată lumea şi, deşi suntem o comună paşnică, am ajuns să se vorbească despre noi în toată ţara la modul negativ. (...) Desigur, aceste camere nu vor rezolva toate problemele, vor trebui luate şi alte măsuri pentru integrarea romilor în societate, dar e complicat”, a afirmat Barothi Balázs.

Accidentul de la Sânzieni în care şi-a pierdut viaţa Sebestyen Attila s-a petrecut pe 10 august. Bărbatul a pierdut controlul motocicletei încercând să evite o minoră de 11 ani care traversa printr-un loc nepermis şi a fost proiectat într-un zid. Au existat voci care au spus că el ar fi fost omorât în bătaie de rudele fetiţei de etnie romă.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a declarat recent că examenul histopatologic a relevat că motociclistul în vârstă de 37 de ani a murit din cauza leziunilor interne suferite în urma impactului, prin urmare raportul legiştilor demontează speculaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost linşat.

Un alt motociclist, oprit pentru a acorda primul ajutor, a fost înjunghiat posibil de aceleaşi persoane de etnie romă, în acest caz patru bărbaţi fiind cercetaţi pentru tentativă de omor, unul dintre ei în stare de arest preventiv, a precizat şeful IPJ Covasna, comisarul Ioan Popa.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.