ACTUALITATE 8 octombrie 2014

Mită pentru permisul auto

de Székely Emőke | 1165 vizualizări

Un agent de poliţie covăsnean a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 200 de euro

Un nou caz de corupție legată de obținerea permiselor auto a fost depistat de lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Covasna. Un agent de poliție a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 200 de euro pentru a favoriza un elev la proba practică a examenului auto.

„Marți, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, l-au prins în flagrant pe agentul şef de poliţie Codescu Sorin din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Covasna, în timp ce primea de la un investigator sub acoperire suma de 200 de euro” – a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Marcel Antonescu, procurorii dispunând aseară reţinerea agentului de poliţie în acest caz.

Acesta a mai spus că de fapt cazul a început în luna iulie, când la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna s-a prezentat K.B. din municipiul Sfântu Gheorghe, care a sesizat faptul că agentul şef C.S. din cadrul SPCRPCÎV Covasna i-a pretins suma de 300 de euro în vederea obţinerii permisului de conducere şi promovării probei de traseu.

„În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus autorizarea şi folosirea unui investigator sub acoperire, astfel că în data de 7 octombrie, în jurul orei 09:30, cu ocazia susţinerii probei de traseu agentul de poliţie a fost prins în flagrant în timp ce primea de la investigatorul sub acoperire suma de 200 de euro. În cauză procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de agentul şef de poliţie C.S. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită” – spune Marcel Antonescu.

Șeful Serviciului Public Comunitar Permise de Conducere și Înmatriculări Auto, Eugen Deaconu, ne-a spus că prea multe informații nu are, procurorii își fac treaba, însă a menționat că agentul „și-a făcut rău lui, dar a făcut rău și instituției”.

În jurul permiselor s-a declanşat un adevărat scandal în județul Covasna, după ce în luna martie a anului 2009 ofițerii anticorupţie au efectuat 26 de percheziții la domiciliile şi la locurile de muncă ale unui număr de 19 învinuiți, dintre care, cel mai recent, şase au fost trimişi în judecată pentru falsificări, trafic de influență, abuz în serviciu şi 22 de autoturisme înmatriculate fraudulos.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Ana Ratata, 12 octombrie 2014
normal ca sunt multe accidente cat timp exista examinatori gen codescu care dau permisul cu 200 de euro la orice paleta care are bani si habar n-are sa conduca.
Ana, 9 octombrie 2014
Tipic romanilor.Daca nu sunt in stare sa ia carnetul din prima,inseamna ca examinatorii sunt hoti si prosti. Dar nu se gandesc ca poate multi dintre cei examinati sunt incompetenti. In schimb se pune citeste integral
atty, 8 octombrie 2014
Sefu nu stie nimic??? La puscarie cu Codescu!
Alex, 8 octombrie 2014
Era si timpul sa il prinda pe hotu asta
dany, 8 octombrie 2014
Același cs este trimis în judecata... ia uite aici. http://pcabrasov.mpublic.ro/2013/comunicate/com_pcabv_2013_01_31.htm Și de ce încă mai lucrează acolo???? Pentru ca...??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.