ACTUALITATE 9 octombrie 2014

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale

de Covasna Media | 391 vizualizări

Luni va avea loc Ziua porţilor deschise la sediul ISU Covasna de pe str. Oltului nr. 31-33 şi la subunităţile subordonate

Luna octombrie a fiecărui an marchează Ziua Internaţională Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale. Aceasta se sărbătoreşte în scopul conştientizării indivizilor şi comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea.

Pentru a sărbători Ziua Internaţională Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna organizează în data de 13 octombrie, între orele 11.00-14.00, Ziua porţilor deschise la sediul Inspectoratului de pe str. Oltului nr. 31-33 şi la subunităţile subordonate, unde vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora.

Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ pierderile de vieţi omeneşti şi pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populaţia să fie informată. Prezentăm mai jos următoarele reguli de comportare şi măsuri de protecţie în cazul producerii unei calamităţi naturale, şi anume cutremurul:

În caz de cutremur:

– În momentul producerii mişcării seismice păstraţi-vă calmul;

– Nu părăsiţi locuinţa. Puteţi fi surprinşi într-un loc (hol, scări) unde vă puteţi accidenta. În niciun caz nu folosiţi ascensorul;

– Adăpostiţi-vă în locuri stabilite din timp: sub o grindă, sub tocul uşii, sub un birou sau masă rezistentă etc.;

– Dacă aveţi timp întrerupeţi alimentarea cu apă, gaze, electricitate;

– La serviciu sau în locurile publice folosiţi pentru adăpostire locurile specificate mai sus;

– În afara clădirilor rămâneţi departe de acestea. Nu alergaţi.

– Pe timpul mişcării seismice mijloacele de transport trebuie oprite într-o zonă în care să nu împiedice accesul maşinilor de intervenţie (pompieri, poliţie, ambulanţă). Nu le părăsiţi!

Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei

Lt. Oana-Ionela Mazîlu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.