ACTUALITATE 12 octombrie 2014

Premii pentru tinerii întreprinzători

de Székely Emőke | 672 vizualizări

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna și Junior Business Club (JBC) vor acorda premii acelor tineri întreprinzători care conduc afaceri profitabile în județul Covasna. Premiile vor fi acordate pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Topului Firmelor care va avea loc pe data de 17 octombrie la Târgu Secuiesc.

Președintele CCI Covasna, Édler András, spune că astfel doresc să recunoască meritul tinerilor care contribuie la dezvoltarea economiei județului. „La nivel de județ sunt 1371 de firme care corespund criteriilor noastre, și anume ca tânărul întreprinzător să fie născut după 1973 și să dețină cel puțin 50% din firmă. Din aceștia 371 corespund criteriilor de firmă de top, rulajul lor fiind în total de 592 de milioane de lei, adică 11% din rulajul total al județului” – a declarat Édler.

Dintre primele 15 firme majoritatea au ca activitate comerțul, iar 3 activează în domeniul transportului.

Președintele JBC, Karácsony Zsolt, spune că prin acest premiu doresc să încurajeze tinerii să își deschidă afaceri acasă. „Cred că JBC este ca un pod între tinerii întreprinzători. Mulți dintre tineri nu vor sau nu au curajul să își înceapă o afacere, iar scopul nostru este acela de a-i ajuta să își facă un rost în business, acasă”, a spus Karácsony Zsolt.

În ceea ce privește Topul Firmelor, Édler András a spus că peste 100 din cele 140 de locuri au fost deja rezervate. Președintele CCI a mai spus că și anul acesta evenimentul va avea și o latură caritativă, vor strânge bani pentru Fundația „Szentkereszty Stephanie”. De asemenea, la Topul Firmelor au fost invitați politicieni și șefi de instituții pentru ca întreprinzătorii să poată discuta cu ei într-un cadru informal.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.