ACTUALITATE 13 octombrie 2014

Programul „Respiră sănătos!” în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 413 vizualizări

Vizita reprezentanților centrelor de informare Europe Direct Sfântu Gheorghe din cadrul Consiliului Județean Covasna și Europe Direct Harghita în școlile „Váradi József” și „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe a avut rolul adoptării unui stil de viață sănătos, necesar în procesul de dezvoltare al copiilor.

Fizioterapeutul Kerekes Magdolna Noémi le-a arătat elevilor din clasele primare și educatorilor acestora cum să adopte o poziție corectă a spatelui atunci când stau pe scaun sau desfășoară alte activități, precum și trucuri pentru a readuce trupul în poziția optimă, atunci când inconștient ne abatem de la ea. Prezentarea unor exerciții practice și simple i-a făcut pe micii elevi să înțeleagă că multe obiceiuri nesănătoase pot fi, cu puțină atenție, corectate cu ușurință. De exemplu, cu ajutorul unei perne sau a unei mingi, se poate asigura poziția corectă a spatelui atunci când stau în bănci sau în faţa calculatorului.De asemenea, fizioterapeutul a subliniat importanța unei respirații corecte prin diverse exerciții de respirație, importanța unei poziții corecte a corpului, dar și a exercițiului fizic în viața de zi cu zi.

Cu speranța că cele învățate vor fi de folos pentru o dezvoltare sănătoasă, mulțumim micilor elevi pentru entuziasm și participarea activă, precum și școlilor pentru găzduire.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.