LIFESTYLE 16 octombrie 2014

Cum să slăbeşti fără să ţii cură de slăbire

de Covasna Media | 611 vizualizări

Ţi se poate părea un paradox, dar poţi slăbi fără să ţii cură de slăbire. Nu întotdeauna curele de slăbire sunt foarte sănătoase, aşa că este mult mai recomandat să încerci altceva pentru a scăpa de surplusul de kilograme nedorite.

Sfatulparintilor.ro prezintă câ­teva modalităţi prin care poţi să slăbeşti fără să ţii cură de slăbire.

1. Mănâncă după ceas. Setează-ţi un timp de 20 de minute pentru fiecare masă şi reinventează-te. Dacă obişnuiai să înfuleci totul în 5 minute, este timpul să uiţi de asta. Savurează fiecare înghiţitură, mestec-o îndelung. În acest fel, te poţi sătura chiar şi cu porţii mici, întrucât creierul trimite semnale de saţietate. Înfulecatul blochează aceste mesaje şi rişti să mănânci mai mult decât trebuie.

2. Dormi mai mult, cântăreşti mai puţin. O singură oră de somn în plus, pe zi, duce la pierderea a 6 kilograme într-un an, spun cercetătorii de la Universitatea din Michigan. Condiţia este să nu mănânci mai mult de 2500 de calorii pe zi. Potrivit acestora, lipsa somnului şi implicit a odihnei duce la creşterea poftei de mâncare.

3. Mănâncă mai multe le­gume. La masa de seară mănâncă trei legume sau fructe crude. Bogate în apă şi fibre, fructele şi legumele au mai puţine calorii. Le poţi găti, însă fără grăsime. Foloseşte lămâie, ierburi aromate şi condimente, pentru gust în locul sosurilor grase, cu sare sau cu zahăr.

4. Mănâncă supă. Supa este un mijloc excelent de a te alimenta, fără un aport crescut de calorii. Tocmai de aceea supa este primul fel de mâncare pentru că dă senzaţie de saţietate, iar apoi, la felul doi mănânci mai puţin.

5. Alege cerealele integrale. Cerealele precum orezul brun, ovăzul, secară, grâul integral te ajută să slăbeşti. Dau mai uşor senzaţia de saţietate, mănânci mai puţin şi, în plus, îţi pot scădea nivelul colesterolului.

6. Pune la vedere hainele preferate care ţi-au rămas mici. Dacă ai un obiect vestimentar care îţi este foarte drag, dar care nu te mai încape, ar fi indicat să-l agăţi undeva la vedere. Te vei mobiliza mai uşor să respecţi regulile alimentare pentru a mai încăpea în hainele preferate.

7. Uită de bacon. Dacă obiş­nuiai să mănânci două felii de bacon la micul dejun, uită de ele. Te „salvează” de 100 de calorii care, adunate, te scapă într-un an de 4,5 kilograme. Le poţi înlocui cu roşii, ardei gras, brânză de capră.

8. Optează pentru pizza vegetală. Dacă îţi place pizza, alege toppingurile cu mai multe legume în locul celor cu carne, salam sau cârnăciori. Poţi adăuga brânză slabă, iar aluatul să-l faci cu puţin ulei de măsline.

9. Fără zahăr. Înlocuieşte băuturile sau sucurile dulci cu apă. Adăugă lamiae, mentă sau căpşuni îngheţate pentru a adăuga savoare apei. NU consuma mai mult de 10 linguriţe de zahăr pe zi. Un studiu a comparat zahărul lichid din sucuri şi zahărul din dulciuri. S-a constatat că băutorii de sucuri „câştigau” 1,1 kg în plus pe săptămână faţă de consumatorii de bomboane.

10. Atenţie la pahare. Pentru a reduce consumul de calorii lichide, foloseşte pahare înalte şi subţiri şi nu pahare mici şi largi. Vei consuma cu până la 30% mai puţin suc, vin, apă sau orice altă băutură dacă paharele sunt înalte. Ochiul este „păcălit” şi transmite mesaje de saţietate mai repede.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 18 octombrie 2014
haha "pizza vegetală", se gasesc undeva seminte? ca as planta si eu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.