ACTUALITATE 16 octombrie 2014

Îmbulzeală pentru pâine la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 681 vizualizări

Brutăria Diószegi a oferit 1.000 de pâini gratis de Ziua Mondială a Alimentaţiei

O acțiune de caritate a omului de afaceri Diószegi László s-a dovedit a fi prilej de a împărți coate pentru o pâine.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Diószegi László a împărțit 500 de pâini în fața magazinului său din centrul orașului Sfântu Gheorghe, și alte 500 la Miercurea Ciuc. Puțin înainte de ora 12, ora programată pentru începerea acțiunii, în jur de 100 de persoane stăteau civilizate la coadă. Civilizația și bunul simț au dispărut însă odată ce a apărut duba care a adus cele 500 de pâini: pensionari, dar și tineri au început să se îmbulzească, în ciuda rugăminților insistente ale patronului care i-a asigurat că vor primi toți câte o pâine.

„Scopul acestei acțiuni este acela de a ajuta săracii. Din păcate sunt unii oameni pentru care și o pâine este o bucurie, și datoria noastră, a celor care ne permitem, este să ajutăm oamenii pentru ca și ei să simtă o bucurie. Afacerile merg bine, și eu nu sunt genul de om care să spună că ceva nu merge bine atunci când de fapt merge. Sunt bucuros și mândru că afacerile merg bine și aici, și în străinătate” – a declarat Diószegi László.

Acesta a spus că ar fi împărțit și mai multe pâini, însă are atât de multe comenzi încât nu a putut coace mai multe, însă a adăugat că dorește să facă o tradiție din acest eveniment, iar numărul pâinilor date de pomană să crească la câteva mii.

Ziua Mondială a Alimentaţiei (World Food Day) este marcată în fiecare an pe data de 16 octombrie şi are ca scop creşterea gradului de conştientizare publică a problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei. Aceasta a fost marcată pentru prima dată în anul 1981 prin decizia ONU.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 17 octombrie 2014
Las' ca o sa rezolve UDMRul si problema saraciei, odata cu autonomia!! Ce?! Nu credeti?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.