ACTUALITATE 19 octombrie 2014

Căminul Cultural din Chiuruş, reabilitat prin colaborare comunitară

de Covasna Media | 720 vizualizări

Căminul Cultural din Chiuruş a căpătat un aspect total nou, datorită unei colaborări între Consiliul Local al oraşului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna. Inaugurarea festivă a instituţiei a avut loc joia trecută.

Cei prezenţi au fost salutaţi de Jeszenovics Albert, reprezentant al satului şi consilier local, după ce au vizitat pivniţa modernizată a căminului cultural, unde au fost amenajate o bucătărie, baie, dependinţă, precum şi o sală pentru organizarea unor petreceri mai mici pentru tineri. Clădirea a fost reabilitată, atât în exterior cât şi în interior, s-au înlocuit acoperişul şi burlanele.

„Printr-un program al Consiliului Judeţean Covasna, am reabilitat în ultimii patru ani peste 70 de cămine culturale în judeţul Covasna, în localităţile unde comunitatea locală, Biserica şi conducerea locală şi-au reunit forţele, la fel ca şi în cazul Chiuruşului” – a subliniat Tamás Sándor, în discursul rostit la eveniment, adăugând că: „Nu cantitatea de bani investiţi în aceste lucrări este importantă, ci colaborarea şi valoarea adăugată ce derivă din aceasta. Dincolo de faptul că această instituţie are un rol important în viaţa satului, asigură un loc şi pentru camera memorială dedicată lui Kőrösi Csoma Sándor, precum şi pentru sediul composesoratului.”

Deputatul Márton Árpád (UDMR), membru al Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că, în judeţul Covasna, administraţia judeţeană şi cea din unităţile administrativ-teritoriale se îngrijesc de căminele culturale şi că în acestea există şi viaţă, spre deosebire de zonele de dincolo de Carpaţi, unde autorităţile se plâng în mod constant, în loc să caute soluții.

Primarul oraşului Covasna, Thiesz János, a declarat: „Începând din 2008, s-au întâmplat multe în Chiuruş, în mare parte datorită regretatului primar al oraşului, Lőrincz Zsigmond. Sunt mândru pentru faptul că, de câţiva ani, localitatea a păşit pe calea dezvoltării”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.