ACTUALITATE 19 octombrie 2014

Premii speciale și o acțiune caritabilă la Topul Firmelor

de Székely Emőke | 701 vizualizări

Evenimentul organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna a avut loc pentru prima dată la Târgu Secuiesc

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Édler András, a catalogat ediția din acest an a galei Topul Firmelor ca fiind un succes. Spune că a fost o idee bună ca, spre deosebire de anii precedenți, evenimentul să „iasă” din Sfântu Gheorghe și să fie găzduit de Târgu Secuiesc, oraș care are câteva firme care cântăresc greu în economia județului.

Locuri insuficiente

Édler András ne-a declarat că în ultima săptămână oamenii de afaceri din județ s-au aglomerat în a prinde un loc la gală, și au fost atât de mulți care au dorit să participe încât unii au fost refuzați. „Am fost nevoiți să refuzăm câteva persoane pentru că nu mai erau locuri. A fost o gală reușită, toți cei care au venit s-au simțit bine, și așa cum ne așteptam, numărul patronilor din Târgu Secuiesc a fost mare. Am avut și invitați, a participat președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, șefi de deconcentrate, așadar oamenii de afaceri au avut oportunitatea de a discuta într-un cadrul nonformal atât între ei, cât și cu acești directori” – ne-a declarat Édler András. Acesta a mai spus că la ediția din acest an au acordat în cadrul galei în jur de 60 de diplome, însă numărul firmelor de top din județ este undeva la 800, acestea fiind incluse în catalogul anual al firmelor.

Tineri întreprinzători au fost premiați

La inițiativa Junior Business Club, au fost acordate premii și pentru tinerii întreprinzători din județ. Aceste premii au ajuns la cea de-a doua ediție, dar spre deosebire de anul trecut, când firmele au fost invitate să se nominalizeze, acum diplomele de recunoaștere au fost acordate pe baza datelor statistice furnizate de Finanțe. „Credem că este important să acordăm aceste diplome tinerilor întreprinzători, pentru că aceștia sunt un exemplu pentru alții, iar scopul este acela de a-i încuraja pe tineri să înființeze afaceri acasă” – a declarat Édler András. Anul acesta au primit premii patronii firmelor Nexxon, Diószegi și Depo.

Premii speciale

Édler spune că anul acesta au acordat și două premii surpriză, despre care nu au pomenit înainte, dar care speră că vor deveni tradiție în județul Covasna. „Am decis să acordăm câte un premiu pentru o persoană din sfera administrației publice, care prin acțiunile și deciziile sale ajută mediul de afaceri, precum și un premiu pentru o persoană care a făcut acțiuni concrete pentru dezvoltarea economiei din județ. Anul acesta aceste premii au fost acordate primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care de fiecare dată se consultă cu oamenii de afaceri când vine vorba de o decizie care îi vizează, pentru programul de ajutor de minimis, dar și pentru faptul că prin sumele mari pe care le atrage prin diferite proiecte ajută și firmele locale. Cel de-al doilea premiu l-am acordat anul acesta lui Olosz Gergely, despre care se știe că practic a adus firma Schweighofer în Covasna, și prin asta a adus o investiție de 180 de milioane de euro” – spune președintele CCI.

Acțiune de caritate

Pe lângă socializare și acel cadru festiv în care a avut loc, Topul Firmelor a avut și anul acesta o latură caritativă. Fiind vorba de Târgu Secuiesc, organizatorii și-au propus să ajute o organizație nonguvernamentală care activează în orașul breslelor, și anume Fundația Szentkereszty Stephanie, care are în grijă mai mulți copii și derulează programe educaționale. Reprezentanții Fundației au fost prezenți la gală și au adus diferite obiecte handmade, pe care oamenii de afaceri le-au cumpărat. „Nimic nu a avut un preț stabilit. Toți cei care au dorit, au cumpărat produse și au donat bani fiecare cât a dorit. Nu știu ce sumă s-a adunat, dar cu siguranță au fost mulțumiți” – ne-a declarat președintele CCI.

Urmează gala PFA-urilor

La fel ca și în cazul tinerilor întreprinzători, CCI Covasna și-a propus să ia inițiativa și în cazul persoanelor fizice autorizate și să îi premieze pe cei care au cele mai bune rezultate economice având această formă juridică. Édler András ne-a spus că momentan sunt la faza prelucrării datelor pe care le dețin, iar în luna noiembrie, într-un cadru mai restrâns, vor premia cele mai bune PFA-uri. „În cazul acestora pot fi de asemenea rezultate bune, pentru că mulți dintre marii agricultori ai județului, de exemplu, au această formă de organizare. Deocamdată pentru acest an ne-am propus să îi premiem separat, în cadrul unui eveniment ce va avea loc probabil la finele lunii noiembrie” – a concluzionat Édler András.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.