ACTUALITATE 19 octombrie 2014

Prognoza meteo pe trei zile. Vremea se încălzeşte, iar în unele regiuni se scutură norii de ploaie

de Covasna Media | 449 vizualizări

Saptamana incepe cu vreme frumoasa si in incalzire in toate zonele tarii, dar cu deosebire in cele estice si sudice, unde la amiaza se ating 22-23 de grade, pornind de la 15-16 grade in nord-vestul extrem si in Delta Dunarii. Dupa ce se risipeste putina ceata din zori, contam pe o zi insorita, fara precipitatii si cu doar putin vant pe litoral si pe crestele inalte de munte.

Marti in vestul, centrul si nordul tarii noastre norii se aduna tot mai mulţi si lasa pe arii extinse ploi, dar in sud si sud-est predomina soarele peste zi si vremea va fi frumoasa pana seara tarziu, si abia noaptea apar cativa stropi de ploaie. Vantul doar pe crestele inalte de munte se arata mai agitat, iar temperaturile raman ridicate in sudul tarii, 23-24 de grade vor indica tremoemtrele la amiaza in mai multe localitati din Oltenia si Muntenia, insa mai scad putin in nordul tarii, in Bucovina nu se aduna mai mult de 13 grade.

Miercuri insa, in jumatatea de vest a tarii, temperaturile scad simtitor, vor fi si cu 10 grade mai mici fata de ziua precedenta, la amiaza nu se ating mai mult de 8-10 grade in cateva localitati din Banat si Crisana, in timp ce in sud-est inca sunt valori generoase, de 22-23 de grade. Si aceasta pentru ca in vest, centru si nord nu se iveste nicio raza de soare intreaga zi, iar ploile, local abundente, sunt prezente pe arii tot mai extinse. In schimb, in celelalte regiuni apare si soarele pe parcursul zilei, norii se aduna treptat, si abia in noaptea urmatoare incepe sa ploua pe ici pe colo. Mai mult, vantul se intensifca si el in majoritatea regiunilor, iar la munte rafalele sunt din ce in ce mai puternice si noaptea pe crestele inalte apar si lapovite sau ninsori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.