ACTUALITATE 20 octombrie 2014

Peste 660 de firme din judeţ au activitatea suspendată

de Covasna Media | 657 vizualizări

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna a identificat un număr de 661 firme, aflate în întrerupere temporară de activitate, a căror perioadă de suspendare activitate a expirat.

Lista cu societăţile în cauză este afişată la avizierul instituţiei noastre.

Conform prevederilor art. 237 (1) din Legea nr. 31/1990 republicată, cu modificările ulterioare „la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:

– societatea s-a aflat mai mult de 3 ani în inactivitate temporară (art. 237 alin.1 lit. c1).”

Pentru a nu se ajunge în situaţia de dizolvare judiciară a acestor societăţi, recomandăm profesioniştilor să întreprindă demersurile necesare pentru reluarea activităţii sau după caz pentru dizolvarea voluntară.

Informaţii privind aceste operaţiuni, precum şi despre taxa şi tariful percepute pentru înregistrarea în registrul comerţului, puteţi afla accesând pagina de internet a instituţiei la adresa www.onrc.ro, secţiunea Menţiuni, subsecţiunea Persoane juridice, rubrica „Suspendarea sau reluarea activităţii” sau secţiunea Dizolvări/Lichidări/Radieri, subsecţiunea Persoane juridice, rubricile „Dizolvarea şi lichidarea simultană a SNC, SCS, SRL şi GIE” sau „Dizolvarea voluntară a SNC, SCS, SRL, SA şi SCA cu numire lichidator”.

În cazul în care se doreşte îndrumare prealabilă privind formalităţile legale necesare înregistrării în registrul comerţului şi pentru corecta completare a cererii de înregistrare, persoana interesată se poate adresa compartimentului de asistenţă din cadrul instituţiei, unde aceste servicii se vor oferi gratuit, conform OUG nr. 28/2014, iar redactarea actului modificator / actului constitutiv actualizat se va face la cerere pe cheltuiala solicitantului, în condiţiile prevăzute de Ordinul ministerului justiţiei nr. 2176/C/2010 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile de asistenţă prestate de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Cererea de înregistrare menţiuni, însoţită de înscrisurile aferente, poate fi depusă direct la sediul Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna, prin poştă, cu scrisoare cu valoare declarată şi confirmare de primire, sau se poate completa şi expedia online prin intermediul portalului de servicii www.portal.onrc.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.