ACTUALITATE 20 octombrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 510 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 13-20 octombrie s-au prezentat un număr de 617 pacienți. În 171 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 48 (17 cazuri au necesitat internare - două pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 48 (15 internați - doi pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 67 (5 internări); Urgenţe de medicină internă: 154 (29 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 166 (în 14 cazuri tratamentul s-a finalizat la Secția Urgențe); Urgenţe psihiatrice: 38 (7 internări); Urgenţe ginecologice: 52 (34 internări); Urgenţe ortopedice (traume): 78 (din care în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 18 de nașteri, 10 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD al Spitalului s-au prezentat două victime de accident rutier, care nu au necesitat internare.

Un număr total de 8 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori, neavând nevoie de internare. Zece persoane au ajuns pe secție cu leziuni minore rezultate din agresiuni. Nici acestea nu a fost internate.

În ultimele 168 de ore doar două cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 25 de minori infectați cu virusul Hepatita A, respectiv un adult acuzând aceleași simptome. Toți au fost internați la Secția de Boli Contagioase. Vă atragem atenția asupra faptului că pe teritoriul județului se înregistrează o endemie de Hepatita A, în instituția noastră momentan fiind tratați un total de 52 de pacienți infectați de acest virus, dintre care 46 minori, respectiv 6 adulți.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.