ACTUALITATE 21 octombrie 2014

Cercetat penal după ce a încercat să mituiască un polițist

de Székely Emőke | 535 vizualizări

Un șofer din Brașov este urmărit penal după ce ar fi încercat să scape de pedeapsa unui polițist covăsnean, și i-ar fi dat mită.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna și Direcția Națională Anticorupție, luni, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, l-au prins în flagrant pe T.T. de 51 de ani din mun. Braşov, în timp ce a oferit suma de 3.000 de lei unui agent de poliţie din cadrul I.P.J Covasna – Postul de Poliţie Ozun, pentru ca acesta să nu îl amendeze și să nu îi rețină permisul de conducere după ce l-a prins băut la volan.

Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de șofer sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.