ACTUALITATE 23 octombrie 2014

File de poveste (II) [FOTO]

de Covasna Media | 541 vizualizări

Vechii greci spuneau că la început, bărbatul și femeia formau o singură sferă. Temându-se că o asemenea perfecțiune ar putea să le ia locul, zeii au despicat toate sferele și le-au aruncat pe pământ. De atunci fiecare om își caută jumătatea.

În articolul de săptămâna trecută vă spuneam faptul că unul dintre principalele noastre țeluri în viață este acela de a fi fericiți și că fericirea depinde de multe lucruri. Ca un om să iubească pe altul, este probabil cea mai grea sarcină care ne-a fost încredințată, sarcina supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu. Iubește și vei fi iubit. Dăruiește și vei primi. Caută și vei găsi. Întreabă și vei afla. Bate și ți se va deschide. Ajută și vei fi ajutat. Luptă și vei câștiga. Încearcă și vei răzbate. Visează și se va îndeplini. Trezește-te în zori cu inima înaripată și mulțumește pentru o nouă zi de iubire. Totul stă în voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodată.

Tot în articolul de săptămâna trecută spuneam câte ceva despre nuntă în general. Aș dori să adaug doar că o căsnicie reușită constă întotdeauna dintr-un triunghi: bărbatul, femeia și Dumnezeu. Același autor Gregory David Roberts ne spune în romanul său Shantaram vol. 2 că „un bărbat este cu adevărat bărbat când câștigă dragostea unei femei bune, când îi obține respectul și-i păstrează încrederea. Până nu reușești asta, nu ești bărbat. […] Când iubim pe cineva cu adevărat, cel mai mult ne temem că acel cineva nu ne va mai iubi. Dar lucrul de care ar trebui să ne fie teamă, care ar trebui să ne îngrozească, este că nu vom înceta să-l iubim, chiar și după ce a murit și s-a dus.”

În numărul de astăzi, subiectul dezbaterii este paharul. Atât de uzualul pahar, fie el confecționat din carton, sticlă, plastic sau alte materiale. Iar întrebuințările unui pahar sunt nenumărate. Voi face referire, însă, la paharele de sticlă, elegante, folosite la nunți și botezuri. Cu puțină îndemânare, materiale necesare și talent la pictură, treaba este rezolvată! Vă puteți crea propriile modele dorite, chiar personalizate, care vor rămâne în stare impecabilă mult timp, iar astfel amintirea evenimentului va fi prezentă ori de câte ori veți privi sau veți bea din pahare.

Pentru colaborări nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail cohavit88@yahoo.com sau pe facebook (Prințesă mică) iar până data viitoare nu uitați să aveți grijă de sufletele voastre!

Nu în ultimul rând aș dori să urez un călduros „La Mulți Ani!” atât Armatei Române, sub deviza Onoare. Eroism. Atitudine, cât și tuturor celor născuți pe 25 octombrie.

(Diana Borboly, Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.