ACTUALITATE 26 octombrie 2014

Dublă lansare de carte la Covasna

de Covasna Media | 1033 vizualizări

Lansare carte Daniel Dinca Covasna octombrie 2014 - 3

În organizarea Asociaţiei Cultural Creştine Justinian Teculescu din Covasna, joia trecută, în sala Unirea din Voineşti, Daniel Dincă, membru al Uniunii Scriitorilor din România, şi-a lansat volumele „Septembrie, uneori...” şi „Câinele om”, apărute la Editura Paralela 45.

Povestea „Câinele om” a fost publicată de autor în anul 2004 şi a ajuns acum la cea de-a V-a ediţie. Mii de copii din ţară s-au lăsat captivaţi de aventurile ciobănescului mioritic Bărbuţă, iar acum acesta este şi în bibliotecile elevilor din Covasna.

Amfitrion al evenimentului a fost prof. Larisa Moisoiu, care l-a prezentat pe autor şi din perspectiva prieteniei ce îi leagă de ani de zile.

Pentru că literatura şi muzica merg mână în mână, cu un mesaj care atinge sufletul, un moment deosebit l-a reprezentat microrecitalul de excepţie al maestrului George Nicolescu, mai puţin cunoscut tinerei generaţii, care a reuşit să facă o sală întreagă să cânte la unison.

În aceeaşi zi, cu câteva ore mai devreme, scriitorul Daniel Dincă a fost prezent şi în mijlocul elevilor de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, prin implicarea catedrei de Limba Română, răspunzând cu răbdare întrebărilor acestora. Amfiteatrul liceului a devenit neîncăpător pentru elevii dornici să cunoască un scriitor contemporan, să afle cum se scrie o carte. La final, autorul a acordat autografe tuturor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
elisei virgil, 28 octombrie 2014
Felicitari, Daniel Dinca! Doua carti superbe.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.