AUTO 27 octombrie 2014

Accident grav între Covasna și Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 994 vizualizări

Trei persoane sunt internate la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe după ce au fost rănite grav într-un accident produs sâmbătă seara la Imeni, între Covasna și Târgu Secuiesc.

Poliţiştii au stabilit că un șofer în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară din direcţia Covasna către Târgu Secuiesc, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care era condus regulamentar de către un bărbat în vârstă de 76 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului autoturismului, dar şi a doi pasageri, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 50 de ani. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Covasna pentru îngrijiri medicale. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. În cauză de efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Duminică au avut loc alte două accidente, unul la Moacșa, altul la Filia, însă acestea nu au avut urmări grave.

La Moacșa, un bărbat de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Braşov către Târgu Secuiesc, a încercat să evite impactul cu un autovehicul care circula din sens opus, a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile unde s-a răsturnat. În urma evenimentului conducătorul auto şi un bărbat de 28 de ani, pasager pe bancheta din spate, au fost răniţi uşor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Un alt accident uşor a avut loc în satul Filia unde un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un atelaj hipo pe Drumul Comunal 42, a acroşat o minoră în vârstă de un an şi 10 luni care, fiind lăsată fără supraveghere, a ieşit din curte şi a pătruns pe carosabil. După impact conducătorul căruţei a părăsit locul evenimentului fără încuviinţarea poliţiei, iar victima a fost transportată de părinţi la Spitalul din Baraolt. Fetiţa nu a suferit răni grave, însă a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov pentru investigaţii amănunţite. Căruțașul a fost identificat de poliţişti la domiciliul acestuia, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Baraolt pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.