LIFESTYLE 28 octombrie 2014

Ce probleme de sănătate se văd pe fața ta

de Covasna Media | 1433 vizualizări

Vizita la medic este extrem de importantă, mai ales că el îți poate spune ce probleme de sănătate ai și uitându-se la fața ta. Unica.ro prezintă care sunt bolile care dau semne vizibile.

Ai pielea şi buzele uscate

Atunci când ai pielea sau buzele uscate, înseamnă că ești deshi­dratată, dar la fel de bine ar putea fi un semn că ai hipotiroidism ori suferi de diabet, potrivit specialiș­tilor de la Școala de Medicină din New York, citați de Reader’s Digest. Hipotiroidismul mai include senzația de frig, creșteri în greutate și oboseală, în timp ce diabetul este însoțit de sete extremă, urinări frecvente și vedere încețoșată.

Ai ochii palizi

Anemia este o problemă comună în rândul tinerelor care au menstrua­ția regulată. Dacă nu îi dai organismului tău suficient fier, celulele din sânge încep să scadă și apare această boală. Poți verifica dacă ai anemie uitându-te la zona roz a ochilor. Facă este palidă, înseamnă că ar trebui să vezi un medic.

Păr facial în exces

Dacă ai păr în exces pe obraji, bărbie și deasupra buzei superioare, ai putea suferi de sindromul ovarului polichistic, un dezechilibru hormonal în care nivelul hormonilor masculini este foarte ridicat.

Pete galbene pe față

Atunci când colesterolul depășește nivelul normal, apar pete galbene pe față, în special în zona ochilor. Deși nu reprezintă o proble­mă gravă, trebuie să mergi la medic, atunci când le observi.

Pungi sub ochi

Ochii obosiți sau pungile de sub ochi ar putea fi un semn de alergie cronică. Cere sfatul unui specialist, dacă te confrunți cu această proble­mă.

Ai buze crăpate

Buzele crăpate sunt o problemă frecventă în timpul sezonului rece, dar ar putea semnala, de asemenea, o carență de vitamina B, alergii sau infecții. Medicul este singurul care poate pune un diagnostic clar.

Sprâncene subțiri

Dacă ai sprâncenele subțiri din naștere, nu ai de ce să îți faci griji, dar dacă observi că încep să se subțieze, ai putea avea o problemă cu tiroida. Pierderea părului de la sprâncene este un semn timpuriu de hipotiroidism.

Obraji îmbujorați

Orice femeie vrea un pic de roșeață în obraji, dar dacă tu o ai mereu și fără cosmetice, ai putea suferi de cuperoză, o boală a pielii, care este însoțită, frecvent, de coșuri. Apare mai ales la femeile de vârstă mijlocie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.