ACTUALITATE 28 octombrie 2014

Epava de la Costineşti, distrusă de vânt

de Covasna Media | 4261 vizualizări

Epava de la Costineşti ar putea deveni în curând istorie. Simbolul staţiunii Costineşti a fost distrus de vântul care a bătut cu 70 de kilometri pe oră în ultimele zile.

Din pricina furtunii puternice, carena navei s-a rupt pe întreaga înălţime şi structura metalică s-a rupt în două. Intensitatea furtunii a făcut ca autorităţile să închidă toate porturile româneşti de la Marea Neagră.

Nava Evanghelia, construită în Irlanda de Nord şi lansată la apă în 1942, a eşuat de două ori pe litoralul românesc, la Sulina şi Costineşti. A doua oară, pe 15 octombrie 1968, vaporul ar fi fost eşuat intenţionat de propriul echipaj, care ar fi vrut să încaseze asigurarea. Asiguratorul a refuzat însă la acea vreme plata asigurării.

Pentru că marinarii au abandonat nava, aceasta a devenit proprietatea statului român. Împreună cu Obeliscul de pe plaja din Costineşti, epava a devenit un punct de atracţie pentru turişti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cristian Zăinescu, 30 martie 2017
Nava grecească eșuată în 1968 la nord de Costinești (și niciodată la... Sulina) nu a avut numele „Evanghelia”, ci „E. Evangelia”. Cu accentul pe a patra (și ultima) silabă. Este bine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.