LIFESTYLE 29 octombrie 2014

Cum să-ţi cureţi rapid tastatura şi aparatura electronică

de Covasna Media | 608 vizualizări

Aparatura electrocasnică şi electronică are nevoie de atenţie specială când vine vorba de curăţenie generală. Nu poţi folosi detergent universal pe suprafeţe şi ecrane atât de sensibile. Iată câteva sugestii despre cum poţi să-ţi cureţi rapid tastatura şi aparatura electronică fără să strici ceva.

Curăţă tastatura cu scotch

Nu ai nevoie decât de o rolă de scotch sau alt tip de bandă adezivă pentru a scoate toată mizeria şi firimiturile din tastatură. Rupe o fâşie lungă de bandă adezivă şi înfăşoară capetele de degete, ca şi cum ai folosi aţă dentară. Treci partea lipicioasă a benzii adezive printre şanţurile tastaturii şi gata, ai curăţat particulele greu de scos dintre piese.

Curăţă monitorul cu filtru de cafea

Filtrele de cafea sunt numai bune pentru a terge rapid grăsimea şi praful de pe ecrane, monitoare şi chiar smartphone.

Curăţă mouse-ul cu alcool

Fie că alegi să foloseşti spirt medicinal, sau alcool etilic simplu, acesta este cel mai bun pentru a curăţa mouse-ul de la calculator sau laptop.

Tot ce trebuie să faci este să înmoi un disc demachiant sau un beţişor de urechi în alcool şi să ştergi cu grijă butoanele din cauciuc de pe suprafaţa mouse-ului şi să ai grijă să nu intre fire textile în zona din mijloc, pe unde iese unda infraroşie.

Curăţă tastatura cu o periuţă de dinţi

Cumpără o periuţă de dinţi cu peri moi şi foloseşte-o la curăţat spaţiile dintre taste. Este eficientă şi nu strică circuitele de sub taste. Umezeşte un beţişor pentru curăţat urechi cu alcool sani­tar şi şterge spaţiile după ce le-ai periat.

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.