SPORT 29 octombrie 2014

Mátéfi Árpád va antrena Lotul Olimpic de Lupte al României

de Székely Emőke | 986 vizualizări

Matefi Arpad 2014 - 1

Antrenorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, Matefi Árpád, va conduce Lotul Olimpic de Lupte al României. Acesta va fi prezentat oficial joi la Centrul Olimpic de la Izvorani.

Cel mai bun din țară

Federația Română de Lupte l-a propus pe Mátéfi Árpád să conducă lotul feminin către cele mai înalte culmi, și anume la Jocurile Olimpice de la Rio. La început antrenorul din Sfântu Gheorghe nu a vrut să accepte, spune că a mai fost secund la Lotul Olimpic și știe cât este de greu, însă a fost convins de colegii lui și de președintele CSM, George Carcadia. „Nu am vrut să accept pentru că este foarte greu. Stai departe de casă, de familie, ești ba la Izvorani, ba în cantonament. Până la urmă am acceptat pentru că este cea mai mare treaptă pe care o poate atinge un antrenor. Urmează să fiu prezentat la Izvorani, apoi începe munca. Trebuie să văd exact ce condiții sunt, ce mi se oferă. Partea bună este că am fost dorit de sportive, acestea au spus de mai multe ori că vor să se pregătească cu mine” – a declarat Mátéfi Árpád. De altfel, într-un interviu acordat recent, luptătoarea Mădălina Linguraru a fost de aceeași părere și ne-a mărturisit că în opinia ei Mátéfi Árpád este cel mai bun din țară, și că nici nu și-ar putea dori un antrenor mai bun.

Antrenorul „dictator”

În ceea ce privește metoda de pregătire, maestrul a spus că este un dictator pentru că fără dictatură în sport nu se poate obține performanță. „Democrația în sport nu aduce rezultate, mai ales cu generația de azi. Eu va trebui să adun telefoanele și laptopurile seara pentru că dacă nu, stau pe internet până la 3 noaptea, și atunci nu mai poți fi în formă dimineața. De asemenea voi pune piciorul în prag și le voi întreba pe fete dacă vor cu adevărat să ajungă la Jocurile Olimpice, și dacă da, va trebui să renunțe la petreceri și discotecă. Dacă vrei să ajungi pe cele mai înalte culmi, trebuie să faci multe sacrificii. Dacă stai în fum până noaptea târziu, dimineața nu mai ești sportiv, ești o cârpă” – spune maestrul Mátéfi.

Propus pentru titlul de cetățean de onoare

Directorul CSM, George Carcadia, spune că autoritățile locale ar trebui să acorde mai multă atenție Clubului. „Vestea că domnul Mátéfi va fi la cârma Lotului Olimpic este extraordinară, și este o încoronare a activității dânsului de 35 de ani. Cred că merită o apreciere din partea Primăriei Sfântu Gheorghe, să se găsească o soluție de apreciere a eforturilor și rezultatelor arătate de dânsul. Nu știu prin ce formă, cetățean de onoare sau o plachetă. Este cel mai bun din țară, a pregătit sportivi care au ajuns departe, a câștigat medalii naționale cu sacul, 21 de medalii europene și mondiale, ceea ce nu este puțin lucru” – a declarat Carcadia. Acesta a mai spus că sportivii cu medalii de aur și antrenorii lor vor fi primiți pe data de 1 Decembrie de prefectul Marius Popica.

Urmează calificarea fetelor

Președintele CSM, George Carcadia, a declarat că speră să aibă cel puțin o luptătoare la Jocurile Olimpice. Pretendente sunt – Incze Kriszta, Mădălina Linguraru și Anca Petrea sunt cele trei componente ale Lotului Olimpic care au ca scop calificarea la Rio. Faptul că ele se vor antrena și la club și la lot cu maestrul Mátéfi este un plus, iar antrenorul a declarat că va încerca să le pregătească în categorii de greutate în care au cele mai multe șanse de calificare. În ceea ce privește sezonul competițional internațional, acesta va începe în primăvară cu Jocurile Europene, însă la acestea nu se poate câștiga calificare la JO, ci doar la Campionatele Mondiale de la Las Vegas din septembrie 2015. „Sportivii nu sunt motoare, un sportiv nu poate fi în vârf de formă de două ori pe an, așadar va trebui să muncim pentru ca luptătoarele noastre să atingă vârful de formă la Mondiale” – a concluzionat Mátéfi.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
natalia, 31 octombrie 2014
Bravo, felicitari domnului Maestru merita aceasta provocarea sa arate intregi lumii ca dânsul este cel mai bun antrenor!!! Va felicit! !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.