SPORT 30 octombrie 2014

O arenă sportivă cu 3.000 de locuri va fi construită la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 668 vizualizări

Lucrările de construcţie a noii arene sportive din municipiul Sfântu Gheorghe, care va avea o capacitate de 3.000 de locuri în tribune, vor începe luna viitoare, a anunţat joi primarul Antal Árpád.

Potrivit acestuia, viitoarea sală de sport va întruni condiţiile pentru a fi omologată de patru federaţii sportive, respectiv cea de baschet, handbal, futsal şi hochei. Proiectul prevede amenajarea unui complex sportiv pe o suprafaţă totală de peste 13.000 de metri pătraţi, care va include printre altele o sală de sport multifuncţională cu 3.000 de locuri, un hotel pentru sportivi, terenuri de sport exterioare şi o parcare cu câteva sute de locuri. Valoarea investiţiei se cifrează la peste 19 milioane de euro, iar banii vor fi alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Într-o săptămână sau două se poate da ordinul pentru începerea lucrărilor. (...) Termenul de finalizare a investiţiei este de 24 de luni”, a declarat Antal Árpád.

El a menţionat că autorităţile locale şi-au propus să elaboreze o strategie de sprijinire a cluburilor sportive din oraş pentru a avea performanţe mai bune. „Noi dorim ca până se va construi această sală să avem o strategie foarte bine elaborată de sprijinire a unor cluburi sportive pentru a avea patru echipe – de handbal, baschet, futsal şi hochei – în elita naţională”, a spus Antal Árpád.

Viitoarea arenă sportivă, ce va fi construită în zona Lunca Oltului, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, va putea fi folosită şi pentru concerte şi alte evenimente publice. Autorităţile locale vor, de asemenea, să dezvolte un cartier de locuinţe în jurul acestui complex sportiv.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.