LIFESTYLE 30 octombrie 2014

Smartphone-ul tău te poate îmbolnăvi!

de Covasna Media | 549 vizualizări

Telefoanele inteligente pot amenința sănătatea oamenilor într-un mod neașteptat. Nu radiațiile emise sunt atât de periculoase, ci bacteriile pe care telefoanele le găzduiesc.

Puțini oameni bănuiesc cât de multe bacterii se găsesc pe aceste telefoane. Un bun exemplu este ecranul, pe el adunându-se microorganisme care sunt favorizate de grăsimea adunată în acest loc, scrie Ziarulring.ro, care citează inquisitr.com.

Apropierea telefonului de gură, nas și urechi îl transformă într-un mediu ideal pentru dezvoltarea microbilor. Este posibil ca telefoanele inteligente, atât de mult folosite de oameni acum, să fie chiar mai murdare decât vasul de toaletă. Ele pot cauza apariția unor boli precum gripa, diareea și infecțiile oculare.

Foarte puțini oameni își curăță cu adevărat telefoanele, ei luându-le peste tot, inclusiv la toaletă. În plus, nu se știe foarte clar dacă soluțiile dezinfectante nu dăunează ecranului telefonului.

Specialiștii americani nu sunt încă lămuriți în privința problemelor de sănătate pe care telefoanele le cauzează din acest motiv, spune doctorul Jeffrey Cain, președinte al unei asociații a medicilor de familie. El spune că riscul de îmbolnăvire este la fel de mare precum cel prezentat de locurile pline de bacterii din baie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.