LIFESTYLE 4 noiembrie 2014

Folosirea excesivă a telefoanelor inteligente distruge viaţa intimă a cuplurilor

de Covasna Media | 609 vizualizări

Tehnologia ne-a uşurat viaţa de zi cu zi, dar are şi o influenţă proastă asupra noastră. Oamenii de ştiinţă susţin că utilizarea excesivă a smartphone-urilor distruge viaţa sexuală a cuplurilor.

„Acasă, la cină, doreşti să discuţi cu soţul tău, dar el e foarte ocupat să îşi verifice e-mailurile pe iPad. Spune „Da” foarte des, dar atenţia lui este, evident, în altă parte. Apoi apare mare des „X-ul” de la sfârşitul mesajelor decât sărutul de noapte bună”, susţine cercetătorul Paul Levy, arată Daily Mail, citat de Media­fax.

Acesta spune că respectivul comportament a devenit pentru mulţi oameni o normalitate, deşi nu ar trebui, pentru că tehnologia distruge relaţia intimă.

Paul Levy a adăugat că în timpul cercetării sale a stat de vorbă cu sute de cupluri a căror viaţă intimă a fost ameninţată de dependenţa lor de tehnologie.

„Uităm că trimiterea unui sărut virtual nu poate înlocui intimitatea normală”, a adăugat el.

Cercetătorul precizează că oamenii de ştiinţă de la Universitatea Missouri au intervievat sute de utilizatori ai Facebook cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani, care au susţinut că utilizarea excesivă a reţelei de socializare a dus la conflicte în relaţia de cuplu. Aceştia au adăugat că faptul că partenerii stăteau prea mult pe Facebook a dus la gelozii, infidelitate şi chiar divorţuri.

Un alt studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Oxford pe 24.000 de cupluri a scos la iveală acelaşi lucru: faptul că există o legătură directă între satisfacţia dintr-un mariaj şi utilizarea acestor site-uri.

Ce poţi face? Paul Levy susţine că pentru a remedia problemele poţi începe prin a pune telefoanele departe de dormitor sau de locul în care iei masa. De asemenea, la întâlnirile cu prietenii pune telefonul pe silent şi nu-l folosi decât o dată la 20 de minute.

Mai mult, când îi trimiţi partenerul de viaţă un sărut virtual ai grijă ca atunci când ajungi acasă chiar să îi oferi unul adevărat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.