ACTUALITATE 10 noiembrie 2014

Sanitas organizează un nou protest în faţa hotelului balnear Montana

de Agerpres | 586 vizualizări

Conducerea Sindicatului Sanitas va organiza marţi un nou protest în faţa Hotelului balnear Montana din staţiunea Covasna împotriva disponibilizărilor de personal făcute în această unitate în urmă cu aproape un an.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat luni că mitingul este autorizat, iar la acesta vor participa circa 30 de sindicalişti.

„Nici până în prezent atitudinea conducerii acestei societăţi nu s-a schimbat, este aceeaşi de sfidare şi de continuare a ilegalităţilor, fapt ce ne obligă să protestăm din nou mâine (...), având aceleaşi două revendicări, respectiv reintegrarea salariaţilor concediaţi în aceeaşi funcţie avută anterior şi demisia întregii conduceri a societăţii”, a afirmat Vasile Neagovici.

El a menţionat că Sanitas Covasna este antrenat în patru procese civile aflate pe rolul Tribunalului Covasna, care urmăresc „eliminarea pe cale judecătorească a ilegalităţilor comise de conducerea societăţii”. Sanitas acuză, printre altele, că angajatorul a recurs la concedieri în etape pentru a nu intra sub incidenţa „disponibilizărilor colective”, care ar fi presupus o procedură mai complicată şi nişte clauze favorabile celor concediaţi.

Hotelul Montana a disponibilizat 35 de angajaţi în două etape, la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an, iar de atunci Sanitas Covasna a organizat numeroase acţiuni de protest, iniţial săptămânal, iar apoi lunar, încercând să determine conducerea acestuia să îi reangajeze.

Hotelul Montana face parte din portofoliul Confederaţiei Sindicale Frăţia, dar este administrat de o firmă timişoreană care în anul 2011 a preluat activele sub contract de management pentru o perioadă de nouă ani. Conducerea hotelului a declarat că fiecare firmă privată este liberă să-şi stabilească politica şi strategia de marketing şi consideră că presiunile sindicatului sunt neîndreptăţite.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.