ACTUALITATE 12 noiembrie 2014

Se distribuie cupoanele pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate

de Covasna Media | 555 vizualizări

Programul Uniunii Europene care vizează acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate continuă. Spre deosebire de anii anteriori, conform prevederilor Hotărârii Guvernului din luna septembrie, Instituţia Prefectului va fi cea care va monitoriza buna desfăşurare a programului la nivelul judeţului, în locul Consiliului Judeţean. Această hotărâre deocamdată stabileşte doar persoanele şi grupurile ţintă care pot beneficia de aceste ajutoare, respectiv acele persoane care vor distribui ajutoarele.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Nagy József, a spus că nu s-a stabilit încă data exactă pentru distribuirea ajutoarelor. Cupoanele în valoare de 128 lei vor fi distribuite prin Poşta Română persoanelor îndreptăţite să beneficieze de acest ajutor şi incluse în grupul ţintă pe baza de date a ministerelor. Cu aceste cupoane titularii se pot prezenta în perioada următoare la centrele de distribuţie ale primăriilor de care aparţin, iar pachetul cu alimentele de bază se ridică de către titular pe baza actului de identitate şi a cuponului individual.

Vicepreşedintele a precizat că printre beneficiarii ajutoarelor se numără: şomerii înregistraţi, persoanele dezavantajate, persoanele cu handicap grav care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Există posibilitatea ca persoanele care nu au primit încă cupoanele, să le primească ulterior. Acele persoane care nu intră în posesia cupoanelor nici până la data distribuirii ajutoarelor şi se consideră a fi îndreptăţite, se pot înscrie la primăria locală pe o listă suplimentară care va fi înaintată Instituţiei Prefectului. În cadrul programului derulat în perioada 2014-2020, o persoană poate beneficia doar de un pachet pe an. Vom continua să oferim informaţii despre evoluţia programului.

Mai multe informaţii în legătură cu acest program se pot obţine de la Instituţia Prefectului Judeţul Covasna, la numerele de telefon 0267 315 444, 0267 315 190.

Consiliului Judeţean Covasna

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.