ACTUALITATE 13 noiembrie 2014

Preşedinţii CJ Covasna şi Harghita au semnat un acord de asociere între judeţe pentru dezvoltarea regiunii

de Agerpres | 582 vizualizări

Preşedinţii Consiliilor Judeţene (CJ) Covasna şi Harghita, Tamás Sándor şi Borboly Csaba, au semnat joi, la Sfântu Gheorghe, un acord de asociere între cele două judeţe în vederea dezvoltării regiunii şi derulării unor proiecte comune în domeniul administrativ, social, economic şi cultural.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că un acord similar a mai existat între anii 2000 şi 2004 şi a stat la baza unor proiecte importante pentru cele două judeţe, cum ar fi, spre exemplu, „Drumul apelor minerale” în care s-au investit 10,5 milioane de euro. El a menţionat că acordul urmează să fie supus aprobării celor două CJ şi va reprezenta „o bază legală solidă” pentru continuarea colaborării bilaterale în domenii de interes comun, arătând că sunt foarte multe lucruri care leagă cele două judeţe.

„Astfel, vom avea posibilitatea de a colabora mai strâns, având la bază un contract de asociere”, a spus Borboly Csaba, care a menţionat că intenţia administraţiilor locale din Covasna şi Harghita este de a coopta şi judeţul Mureş.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că judeţul Covasna are o colaborare similară şi cu judeţul Braşov în domeniul infrastructurii, respectiv pentru reabilitarea a două drumuri judeţene, în timp ce Harghita are o colaborare şi cu judeţul Neamţ. „Noi credem că este ceva natural de a iniţia o asociere între judeţele Covasna şi Harghita sau cu Mureş. Colaborarea între Covasna şi Harghita va fi una mai extinsă, nu numai în domeniul investiţiilor, ci şi în probleme juridice, tehnice, proiecte culturale sau alte evenimente. Sunt şi alte judeţe în această ţară care reprezintă o regiune şi organizează diferite evenimente comune, de exemplu Zilele vinului dobrogean care sunt organizate de către judeţele Constanţa şi Tulcea. De asemenea, există un concurs de proiecte în judeţul Alba ce vizează Ţara Moţilor şi mi se pare absolut normal ca să fie aşa”, a spus Tamás Sándor.

În documentul semnat joi se menţionează că detaliile concrete privind realizarea proiectelor, programelor şi evenimentelor comune vor fi stabilite ulterior şi vor fi aprobate, conform legii, prin hotărâri ale consiliilor judeţene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.