ACTUALITATE 16 noiembrie 2014

Vremea va fi rece şi mohorâtă în următoarele trei zile

de Covasna Media | 378 vizualizări

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme în general închisă şi cu precipitaţii în majoritatea regiunilor. Mercurul va urca în termometre până la maxime de 16 grade Celsius în Dealurile de Vest.

Luni, vremea va fi în general închisă, cu ploi în majoritatea regiunilor, apoi în noaptea următoare, aria ploilor se restrânge spre nord-est. La munte, la peste 1.700 m altitudine, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă mai alert în sudul Banatului, la munte, dar se intensifică trecător şi în Moldova. Maximele vor fi în general apropiate de cele normale, de la 5 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în Banat.

Marţi, temperaturile cresc şi vremea e uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă în aproape toată ţara, cu maxime de la 6 grade în nordul Moldovei până la 16 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult noros, în vest şi în sud-vest revin ploile pe arii extinse şi vor fi chiar moderate cantitativ, în rest doar local vor fi ploi slabe şi burniţe. Dimineaţa în zonele extracarpatice va fi ceaţă.

Miercuri, norii acoperă cerul în toate regiunile şi aduc ploi pe arii extinse, îndeosebi în centru, în est şi în sud-est, unde izolat se pot aduna cantităţi de apă ceva mai însemnate. În noaptea de miercuri spre joi, în Carpaţii Orientali şi în masivele mai înalte din Meridionali, ploile se vor transforma în lapoviţă şi în ninsoare. Local, vântul e mai turbulent, iar maximele pleacă de la 7 grade în Bucovina şi ajung la 15 grade în sud-est.

Joi, vremea se răceşte accentuat în cea mai mare parte a ţării şi aşteptăm precipitaţii pe arii extinse. În zonele montane şi submontane vor predomina lapoviţa şi ninsorile, dar precipitaţii mixte vor fi şi în nord-est. Excepţie fac Oltenia şi Muntenia unde temperaturile scad uşor şi ploile sunt foarte puţine. Maximele vor fi între 2 şi 13 grade. Spre finalul săptămânii, temperaturile mai scad puţin şi vremea devine uşor mai rece decât în mod normal în această perioadă în majoritatea regiunilor. Vor mai fi precipitaţii slabe, mai ales în jumătatea estică a ţării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.