ACTUALITATE 17 noiembrie 2014

Poliția Locală nu poate rezolva problema cerșetorilor din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 621 vizualizări

Nimeni nu vrea să lucreze la Poliția Locală pe salarii mici, și astfel rămânem cu cerșetori pe stradă – este de părere primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Problema cerșetorilor din oraș a fost adusă în discuție de consilierul local PSD Rodica Pârvan, după ședința extraordinară a Consiliului Local de luni. Consilierul a spus că numărul cerșetorilor s-a înmulțit în oraș, și i-a cerut primarului Antal Árpád să caute o soluție. Acesta a spus însă că autoritățile locale sunt neputincioase în fața acestei situații.

„Sunt îngrijorat de fenomen şi trebuie să vă spun că suntem neputincioşi. Dacă nu se schimbă legislaţia, nu se poate face nimic. Sunt copii de 12-13 ani care au la rândul lor copii cu care vin la cerşit, şi nimeni nu se ocupă de ei deşi este o chestiune penală. Sunt probleme care ne depăşesc, eu nu pot să preiau sarcinile Parchetului. Faptul că s-au majorat alocaţiile îi încurajează pe cei săraci să facă şi mai mulţi copii, această majorare este cu adevărat importantă pentru ei și nu pentru cei din clasa de mijloc. Acesta este efectul politicilor publice din ultimii 20 de ani” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că cerșetorii nu pot fi eliminați din oraș de polițiștii locali pentru că Poliția Locală se confruntă cu greutăți. La ședința extraordinară bugetul instituției a fost diminuat cu 15.000 de lei pentru că mai mulți agenți au demisionat.

„Nimeni nu vrea să se angajeze la Poliția Locală pe un salariu foarte mic. Alţii au şi personal mai numeros şi salarii mai corecte. Eu nu cred că prin Poliţia Locală vom putea rezolva această problemă, putem da amenzi până se termină toate chitanţierele din lume și tot degeaba pentru că cerșetorii rup procesele verbale în fața polițiștilor” – spune primarul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.