LIFESTYLE 17 noiembrie 2014

Remedii naturiste pentru nas înfundat

de Covasna Media | 1638 vizualizări

Dacă suferi de congestie nazală de când a început să scadă mercurul din termometre, probabil că aproape ai uitat ce înseamnă să respiri normal şi simţi adesea că nu ai destul aer. Poate că este o problemă banală, însă nasul înfundat nu te lasă să te odihneşti cum trebuie şi te obligă să respiri aerul rece de afară pe gură, expunându-te, astfel, la răceli mai grave ale gâtului şi chiar ale plămânilor, ca să nu mai spunem că îţi modifică vocea în cel mai caraghios mod. Divahair.ro îţi propu­ne să încerci câteva remedii naturiste pentru nas înfundat, care te vor ajuta să respiri cu uşurinţă!

1. Soluţie salină

În topul celor mai simple soluţii naturiste pentru nasul înfundat se află soluţia salină, pe care o găseşti în farmacie sau o poţi prepara chiar tu, acasă. Ea curăţă bacteriile care irită căile respiratorii şi, în acelaşi timp, ajută la hidratarea mucoasei, care se poate usca de la frig, cauzând sângerări. Amestecă 2-3 linguriţe de sare neiodată cu jumătate de litru de apă distilată sau sterilizată (ori pur şi simplu fiartă şi răcită). Foloseşte soluţia pe post de picături, apoi suflă uşor nasul şi, în scurt timp, vei observa îmbunătăţiri.

2. Aburi

Când erai copil, probabil că bunicii te puneau să faci inhalaţii când răceai. Aburul ajută la decongestionarea căilor respiratorii şi este un remediu eficient şi rapid pentru nasul înfundat. Un duş fierbinte sau o supă caldă au acelaşi efect de calmare, aşa că nu ezita să te răsfeţi cu ele! Chiar şi oţetul poate fi fiert pentru a inhala aburii pe care îi emană, aceştia având un efect imediat de eliberare a căilor respiratorii. Umidificatoarele sunt o altă idee bună, dacă ai proble­me cu respiratul în timpul somnului.

3. Usturoi

Usturoiul este un remediu folosit în popor pentru o gamă largă de afecţiuni, iar în cazul nasului înfundat, el poate face mi­nuni. De altfel, proprietăţile sale antibacteriene îl clasează pe primele locuri în topul alimentelor anti-raceală. Dacă eziţi să îl consumi din cauza mirosului înţepător, adaugă-l la legume sotate sau, şi mai simplu, adăugă câţiva căţei tăiaţi felii într-un ibric cu apă, lasă-l pe foc şi inhalează aburii. Astfel, beneficiezi de efectele a două remedii naturiste pentru nas înfundat.

4. Ulei de eucalipt

O metodă foarte simplă de a scăpa de nasul înfundat este să torni câteva picături de ulei esenţial de eucalipt pe o batistă şi să inhalezi mirosul pe care îl emană. Dacă congestia nazală îţi dă bătăi de cap în timpul nopţii, toarnă câteva picături din acest ulei magic şi pe pernă.

5. Piper

Ştiai că te face să strănuţi, însă te-ai fi gândit că piperul te poate ajuta şi să îţi desfunzi nasul atunci când eşti răcită sau ai alergii? Adăugă o linguriţă de piper negru şi o lingură de miere într-o căniţă, apoi acoperă ingredientele cu apă fiartă şi lasă lichidul în acest fel timp de 15 minute, apoi amestecă bine. După ce bei acest medicament naturist, îţi vei simţi căile respiratorii eliberate.

6. Ceai de busuioc

În general, orice băutură caldă are darul de a trata căile respiratorii şi de a combate răceala. Totuşi, cel de busuioc se pare că este cu predilecţie eficient în desfundarea nasului, iar dacă nu vrei să consumi această plantă astfel, poţi chiar să ronţăi frunzele ca atare, la micul dejun şi înainte să te culci.

7. Comprese calde

Dacă nu ai cum să îţi faci un duş sau o baie caldă şi să stai în aburi cel puţin 15 minute, atunci poţi apela la compresa caldă. Aceasta trebuie pusă pe frunte şi va desfunda imediat nasul, fiind utilă mai ales în cazuri de sinuzită.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.