ACTUALITATE 17 noiembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 473 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 10-16 noiembrie s-au prezentat un număr de 559 pacienți. În 156 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 31 (17 cazuri au necesitat internare – trei pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 60 (12 internați – unul pentru hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 61 (12 internări); Urgenţe de medicină internă: 127 (30 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 104 (97 pacienții au fost internați); Urgenţe psihiatrice: 39 (13 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 48 (40 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 85 (din care în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 24 de nașteri, 10 fete, respectiv 14 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD a Spitalului s-au prezentat două victime de accidente rutiere, nici una necesitând internare.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori, neavând nevoie de internare. Douăsprezece persoane au ajuns secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici în cazul lor nu a fost necesară internarea.

În ultimele 168 de ore doar un caz de înțepătură de căpușă a fost înregistrat, pacientul fiind tratat în ambulatoriu.

Tot săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat patru noi cazuri de tentativă de suicid (toți pacienții fiind femei). Una dintre victime este o minoră de 15 ani, care pe lângă intoxicația cu medicamente, și-a cauzat și plăgi superficiale pe antebrațul drept. Victima este ținută sub observație la Secția Psihiatrie Pediatrică. Restul pacienților (două de 32 de ani, respectiv una de 47 de ani), adulți sunt internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului, după ce au petrecut o scurtă perioadă, tot sub observație la Secția ATI. Toate au ajuns la spital cu simptome de intoxicație cu medicamente.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 15 minori infectați cu virusul Hepatita A, respectiv doi adulți acuzând aceleași simptome. Nouă minori au fost internați la Secția de Boli Contagioase Copii. Vă atragem atenția asupra faptului că pe teritoriul județului se menține o endemie de Hepatita A. Față de săptămâna anterioară, numărul și severitatea cazurilor a scăzut, cu toate acestea specialiștii recomandă o precauție ridicată și respectare riguroasă a normelor de igienă.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.