ACTUALITATE 18 noiembrie 2014

Concert Voltaj la Sfântu Gheorghe pe 1 Decembrie

de Székely Emőke | 780 vizualizări

voltaj 1 decembrie site

Ziua Națională a României va aduce anul acesta multe evenimente în județul Covasna

Anul acesta Ziua națională a României va fi marcată în județul Covasna printr-o serie de evenimente culturale, artistice și, desigur, militare. Prefectura Covasna, alături de partenerii săi, printre care Asociația Pentru Comunitate și Observatorul de Covasna, vor aduce un alt fel de 1 Decembrie, unul care, așa cum spune prefectul Marius Popica, nu se va termina la orele prânzului, ca în anii trecuţi.

Evenimente timp de o săptămână

Șirul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României va începe la Sfântu Gheorghe luni, 24 noiembrie, când va avea loc o masă rotundă sub genericul „Marea Unire: Semnificații istorice”. Un alt simpozion va avea loc joia viitoare în sala mare a Prefecturii, cu titlul „Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 și problema minorităților naționale”. Vineri 28 noiembrie vor avea loc diferite lansări de carte, iar sâmbătă seara în sala mare a Teatrului va fi un spectacol de operă.

Balul Zilei Naţionale, care va avea loc duminică de la ora 20.30 la Leonor Ballroom, va fi precedat de un spectacol susținut de Nicolae Furdui Iancu și Grupul Instrumental „Crai Nou”. Acesta va avea loc la ora 19 la Teatru, însă înainte, și anume de la ora 17 același spectacol va fi susținut la Covasna la Casa de Cultură. Ceremoniale vor avea loc și la Întorsura Buzăului, Brețcu, Târgu Secuiesc și Covasna, iar în cele două orașe din urmă Dan Puric va susține două spectacole.

Premii pentru cei mai buni

Pe lângă spectacole și defilări, anul acesta Prefectura Covasna îi va premia pe 1 decembrie pe acei sportivi care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competițiile naționale. Aceștia vor fi felicitați pe scena din fața teatrului. De asemenea, vor fi premiați și elevii câștigători ai unui concurs de istorie organizat de Inspectoratul Școlar al Județului Covasna.

Sărbătoarea tuturor

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, spune că anul acesta și-a propus ca sărbătoarea de 1 Decembrie să se adreseze tuturor, și să nu fie doar o manifestare rigidă, militară, ci și o petrecere. „Am vrut să schimbăm puțin sărbătoarea și să o facem în așa fel încât să li se adreseze tuturor. La Sfântu Gheorghe, pe 1 Decembrie va pleca un alai de la biserica de lângă Jandarmerie, vin câțiva călăreți de la Vâlcele, va veni lumea cu steaguri, iar caravana va veni în centru, îi vor prelua și pe cei de la Catedrală și vor veni la statuia lui Mihai Viteazul, unde va avea loc ceremonialul militar și depunerea de coroane. După aceea va începe programul artistic la scena care va fi amplasată în fața Teatrului. Vor fi momente de folclor, după care scena va fi preluată de formațiile Fresh și Youvenis Group, urmând după ora 17.30 concertul Voltaj, iar seara se va încheia cu focuri de artificii. Încercăm să organizăm un eveniment cât mai plăcut. De aceea ne-am gândit la formația Voltaj, ca să poată veni și tineri români și tineri maghiari și toată lumea să se simtă bine” – ne-a declarat prefectul Marius Popica.

Acesta a mai spus că în Piața Libertății vor fi amplasate câteva chioșcuri unde comercianții vor vinde produse tradiționale, de artizanat, dar și bunătăți, și nu va lipsi nici ceaunul cu fasole sau vinul și țuica fiartă.

O zi întreagă de evenimente

Ideea de a avea o zi plină cu evenimente le-a surâs celor implicați în viața comunității, precum Asociația Pentru Comunitate, care a decis să se implice activ în organizarea sărbătorii. „Alături de colegii din Asociația pentru Comunitate și de la Observatorul de Covasna, ne-am implicat aproape în fiecare an din ultimul deceniu în organizarea unor evenimente artistice de 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe. Asta pentru că suntem de părere că această sărbătoare trebuie să fie un prilej de bucurie, de socializare, de consens, de bună dispoziție pentru toți locuitorii acestui județ. Anul acesta, susținuți și încurajați de domnul prefect Marius Popica, ne-am decis să realizăm ceva ieșit din comun. Este prima oară când în orașul nostru avem parte pe 1 Decembrie de practic o zi întreagă de evenimente, care vor culmina cu un concert al uneia dintre cele mai apreciate trupe din România (Voltaj) și cu un foc de artificii. Îmi doresc ca eforturile noastre, cele ale autorităților care ne-au sprijinit și ale sponsorilor care s-au implicat, să se materializeze într-o sărbătoare de neuitat pentru cât mai mulți covăsneni, pe care îi așteptăm pe 1 Decembrie în centrul orașului”, spune Daniel Şanta reprezentant al Covasna Media Group și al Asociației Pentru Comunitate.

Foc de artificii spectaculos

Aproape că nu există eveniment, sărbătoare de amploare fără focuri de artificii. Fiind vorba de Ziua Națională a României, focurile de artificii care vor marca sfârșitul programului vor fi speciale și vor lumina cerul în culorile roșu, galben și albastru. Spectacolul pirotehnic va fi adus de profesioniștii de la Pyro Events, care nu sunt pentru prima dată „pe cerul” din Sfântu Gheorghe. „Pyro Events este de 1 Decembrie în mijlocul celor mai frumoase și ample sărbători din țară. În acest an, echipa noastră va realiza focurile de artificii la Alba Iulia, București și Sfântu Gheorghe. Sunt trei orașe pentru care această sărbătoare este cu adevărat importantă și noi vom face totul pentru a oferi spectacole pe măsură. Mai mult ca oricând, am înțeles că la Sfântu Gheorghe în acest an sărbătoarea are o dimensiune fără precedent, la care ne bucurăm să putem contribui. După Zilele Sfântu Gheorghe, pentru noi este un nou prilej de a ne reîntâlni cu publicul minunat din acest oraș. Îi așteptăm în număr cât mai mare și îi vom răsplăti cu artificii electrizante, în stilul cu care i-am obișnuit”, ne-a declarat Mihai Bondria, reprezentantul Pyro Events.

Sărbătoarea va fi așadar una de neuitat, la care organizatorii îi așteaptă pe cetățeni cu mic cu mare pentru a se bucura de tot ceea ce vor oferi Instituția Prefectului și partenerii săi de Ziua Națională a României.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.