ACTUALITATE 18 noiembrie 2014

Expoziţia „Achiziţiile Muzeului nostru” la Muzeul Naţional Secuiesc

de Covasna Media | 481 vizualizări

Muzeul Naţional Secuiesc le propune vizitatorilor o Expoziţie cu cele mai alese donaţii care au intrat în bogata Colecţie a instituţiei în perioada 2009-2014.

Expoziţia cuprinde piese care depăşesc, în timp şi spaţiu, contextul istoric al Ţinutului Secuiesc: de la ceramica de mii de ani, descoperită în urma săpăturilor din Boroşneu, până la maiolica franceză, de la castronul Haban, la mobilier italienesc cu ornament de intarsie.

Pentru ca vizitatorul local să nu se simtă străin printre aceste obiecte cu totul speciale, sunt expuse şi piese din costumele populare specifice Ţinutului, precum şi capodopera pictorului Gyárfás Jenő, care îi oferă privitorului o perspectivă unitară asupra tuturor exponatelor.

Vernisajul Expoziţiei va avea loc miercuri, 19 noiembrie, ora 19, în Sala Toleranţei, iar cuvintele de deschidere vor fi susţinute de directorul Muzeului, Vargha Mihály, şi de muzeograful Szőcsné Gazda Enikő.

Expoziţia nu ar fi fost posibilă fără gestul generos al donatorilor, cărora conducerea Muzeului le mulţumeşte şi cu această ocazie pentru nepreţuita lor contribuţie la îmbogăţirea Colecţiei MNS.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.