ACTUALITATE 18 noiembrie 2014

În jur de 40 de persoane dorm la adăpostul de noapte din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 640 vizualizări

Începând cu această lună și până la finele lunii martie a anului viitor, Adăpostul de Noapte funcționează în program de iarnă, ceea ce înseamnă că nevoiașii pot intra la căldură la ora 18 sau 20. La adăpost îi așteaptă un ceai cald și mâncare, dar și activități de socializare, de exemplu marți se organizează jocuri de societate, iar joi voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez fac proiecții de filme.

„La adăpostul din cartierul Ciucului sunt momentan 35-40 de persoane, dintre care și 3 femei. Unii sunt vechi, alții mai noi, la finele lui octombrie am avut 7 persoane noi care ne-au căutat și ne-au spus că vor să doarmă aici. Îi așteptăm și pe cei care în iarna anului trecut și-au petrecut nopțile aici, însă între timp au renunțat la aceste servicii” – a declarat directorul adăpostului, Székely Róbert.

Acesta a mai spus că în perioada următoare voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez vor distribui ceai cald în zona gării din Sfântu Gheorghe pentru că în urma unor acțiuni de verificare au constatat că multe persoane fără adăpost își fac veacul aici sau pe malul Oltului. Lor li se prezintă facilitățile oferite de adăpost, iar Székely Róbert spune că încearcă să îi convingă să beneficieze de serviciile oferite.

Adăpostul de Noapte din Sfântu Gheorghe a fost preluat în urmă cu 2 ani de Serviciul de Ajutor Maltez și funcționează după reguli stricte. Nu sunt primite persoane în stare de ebrietate, însă cei care respectă regulile au parte de căldură, posibilitatea de a face duș, de a-și spăla hainele, și au la dispoziție un pat curat într-o cameră încălzită.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.