LIFESTYLE 18 noiembrie 2014

Nucile, eficiente în prevenirea cancerului de prostată

de Covasna Media | 567 vizualizări

Se ştia deja de multă vreme că nucile sunt un superaliment, combinaţia unică de fibre, acizi graşi Omega-3 şi alţi micronutrienţi esenţiali recomandând nucile ca fiind una dintre cele mai sănătoase gustări pentru revitalizarea întregului organism. Însă, în ultima vreme, multe studii s-au concentrat pe capacitatea nucilor de a proteja împotriva cancerului de prostată, unul dintre cele mai comune tipuri de cancer la bărbaţi, scrie ziarulring.ro.

Studiul, desfăşurat de University of California, a scos la iveală faptul că nucile, consumate cu regularitate, pot preveni apariţia cancerului de prostată. De asemenea, uleiurile esenţiale din nuci pot inhiba dezvoltarea tumorilor. Într-un studiu din 2013, au fost des­coperite capacităţile protective ale nucilor asupra şoarecilor care dezvoltaseră tumori la prostată.

În trecut nu se ştia cu exactitate dacă acizii graşi Omega-3 sau alţi compuşi sunt responsabili de efectul anticancer, însă în urma studiilor recente s-a dovedit că mixtura unică de micronutrienţi din nuci ac­ţionează ca un tonic puternic. Astfel, grăsimile, zincul, seleniul, fibrele şi Omega-3 acţionează împreună pentru a îmbunătăţi sănătatea prostatei.

Iar vestea cea bună este că nu trebuie să consumi cantităţi industriale de nuci pentru a beneficia de efectele lor pozitive! Două, trei nuci pe zi se dovedesc a fi suficiente, mai ales că ele sunt uşor de încorporat în deserturi, gustări şi salate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.