ACTUALITATE 19 noiembrie 2014

Tinerii din programul „Youth Bank” și-au propus să adune 2.500 de euro în 3 luni

de Székely Emőke | 523 vizualizări

Suma va fi folosită pentru finanțarea unor proiecte de tineret

Aproape 20 de tineri din Sfântu Gheorghe și Baraolt și-au propus ca în intervalul decembrie-februarie să colecteze suma de 2.500 de euro pe care apoi să îi folosească pentru finanțarea unor proiecte de tineret. Banii vor fi strânși atât prin donații făcute de persoane fizice, cât și prin organizarea unor evenimente caritabile.

Acțiunea face parte din programul „Youth Bank”, demarat de Fundația Comunitară Covasna, și care funcționează de câțiva ani în Sfântu Gheorghe și Baraolt. În acest din urmă oraș, de exemplu, din banii strânși de tineri a fost amenajat un parc de mișcare care va fi inaugurat în perioada următoare.

„Programul „Youth Bank” funcționează în județ de 3 ani, iar până acum a demarat mai multe programe de tineret. Anul acesta cei 16 membri implicați și-au propus să strângă suma de 2.500 de euro, bani din care să finanțeze alte proiecte de tineret” – a declarat reprezentantul Fundației Comunitare Covasna, Furus Levente.

Coordonatoarea „Youth Bank” Covasna, Bencze Melinda, a spus că în zilele următoare vor fi amplasate în magazine și la chioșcuri de ziare cutii pentru donații. Aceasta însă nu este singura modalitate de colectare. Vor fi concerte caritabile, tinerii vor participa la diferite acțiuni în preajma sărbătorilor de iarnă și vor vinde produse handmade la târguri de profil. De asemenea, cei 16 tineri au participat săptămâna trecută la un curs de formare, unde au învățat despre cum se poate face fundraising, dar au avut ocazia și să își prezinte propriile idei care ar putea fi puse în practică în viitor.

„Scopul nostru este nu doar strângerea acestor bani, ci și creșterea unei generații de tineri care să fie integrată în viața civilă, și de asemenea ne dorim să organizăm acțiuni caritabile pentru copiii orfani din Olteni și Târgu Secuiesc” – a declarat Bencze Melinda.

Aceasta a precizat că „Youth Bank” așteaptă donații și de la firme sau ONG-uri care doresc să se implice în viața tinerilor din județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.