ACTUALITATE 20 noiembrie 2014

Se lasă frigul în toată ţara, iar ploile se vor transforma în ninsori

de Covasna Media | 508 vizualizări

Vineri cerul tot noros va rămâne şi încă mai ninge în Carpaţii Orientali, în timp ce în restul masivelor montane sunt tot mai puţine. În Moldova şi estul Transilvaniei cad precipitaţii mixte, iar în Muntenia şi Dobrogea vor fi mai ales ploi. În celelalte regiuni, doar izolat vor fi posibile lapoviţe şi ploi slabe. Vântul încă suflă agitat prin sud-est şi zona de munte. Prin urmare, la amiază nu vor fi mai mult de 2 grade în nordul Moldovei, în timp ce în Oltenia se ating încă 10...11 grade.

Sâmbătă se strecoară şi câteva raze de soare, dar norii sunt în continuare prezenţi şi mai lasă precipitaţii slabe, predominant ninsori pe alocuri la munte şi în Moldova, în timp ce în rest numai izolat sunt posibile câteva lapoviţe. Vântul se domoleşte însă în mare parte din ţară şi doar în Dobrogea încă mai are putere. Temperaturile maxime pornesc de la 1...2 grade în nordul Moldovei şi abia ating 10...11 grade în sud-vest, vremea este uşor mai rece decât ar fi normal la această dată.

Duminică va fi cer mai mult noros, încă mai cad precipitaţii slabe, mai ales ninsori, local, la munte şi în Moldova, şi doar cu totul izolat în centrul şi sudul ţării. Iar temperaturile râmân în continuare ceva mai modeste decât cele potrivite datei calendaristice, de la 1...2 grade în Moldova, până la 10...11 în sud-vest. Şi nici în zilele următoare nu se aşteaptă vreo încălzire semnificativă în regiunile extracarpatice şi în depresiuni, unde vremea rămâne rece îndeosebi în cursul nopţilor si al dimineţilor, însă în restul teritoriului temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru final de noiembrie. Precipitaţii mai sunt posibile în sud-estul ţării la începutul săptămânii viitoare, apoi încetează şi ele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.