LIFESTYLE 23 noiembrie 2014

Primul oraş care transformă cabinele telefonice în hotspot-uri WiFi cu internet gratis

de Covasna Media | 486 vizualizări

Cabinele telefonice sunt din ce în ce mai puţin utile. Telefonia mobilă le-a transformat în obiecte de muzeu.

Oraşul New York a găsit însă soluţia să le dea din nou valoare. Primarul metropolei americane a anunţat zilele trecute proiectul câştigător pentru transformarea cabinelor telefonice în puncte cu Internet wireless!

Potrivit yoda.ro, 7.000 de cabine telefonice vor deveni astfel locuri cu acces gratuit la Internet de tip gigabit pentru toţi cetăţenii, în cadrul proiectului LinkNYC! Cabinele de tip LinkNYC vor oferi nu doar Internet wireless gratuit 24 din 24, 7 zile de 7, dar şi telefonie gratuită oriunde în SUA, un ecran touchscreen cu acces la informaţii şi servicii ale oraşului, acces uşor la numerele de urgenţă şi chiar încărcare gratuită a dispozitivelor mobile!

Proiectul nu presupune nicio investiţie din partea municipalităţii, deşi costurile sunt estimate la 200 de milioane de dolari. Staţiile sunt dotate cu panouri digitale pentru publicitate, care vor finanţa şi funcţionarea lor. Mai mult, se estimează că şi comunitatea locală va încasa peste 500 de milioane de dolari în 12 ani din publicitate.

Construcţia ar urma să înceapă în 2015 şi primele terminale vor fi deja disponibile la finalul anului viitor. Există două design-uri diferite ale noilor „cabine”. O variantă e pentru zonele publice, comerciale, în timp ce a doua va funcţiona în cartierele rezidenţiale, fiind mai puţin luminoase pentru a nu deranja locatarii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.