ACTUALITATE 23 noiembrie 2014

Un cutremur de 5,6 magnitudine s-a produs în zona seismică Vrancea

de Covasna Media | 434 vizualizări

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.14, în zona seismică Vrancea, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti. Inițial a fost anunțată o magnitudine de 5,8.

Seismul s-a produs la adâncimea de 40 de kilometri, potrivit EMSC. Epicentrul a fost localizat la 6 km de Mărășesti, 21 de km de Focșani, 22 de km de Tecuci și 51 km de Onești.

Cutremurul a ţinut mai mult de 20 de secunde atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din Moldova. Seismul s-a resimţit puternic în Iaşi, Buzău, Brăila, Galaţi, Focşani.

De asemenea cutremurul a fost resimţit şi la Chişinău.

Directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că este vorba despre un cutremur normal pentru zona seismică Vrancea și că eventualele replici nu vor mai fi resimțite.

”Cutremurul e în lista normală pentru că Vrancea are foarte multe cutremure de tipul acesta. Sunt replici dar sunt foarte adânci, nu sunt relevante pentru noi”, a spus Mărmureanu.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că nu există victime din cauza seismului. Potrivit EMSC, a existat o replică de magnitudine 2,1 pe scara Richter la ora 21:32.

De asemenea, mai trebuie precizat că după seism minute bune reţelele de telefonie au fost afectate, fiind foarte greu ca oamenii să reuşească să vorbească la telefon cu persoanele pe care le sunau.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.