ACTUALITATE 24 noiembrie 2014

Săptămâna Educaţiei Globale la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” [FOTO]

de Covasna Media | 825 vizualizări

În perioada 17-21 noiembrie – Săptămâna Educaţiei Globale – elevii din ciclul primar ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe au desfăşurat o serie de activităţi cu tematica „Securitatea alimentaţiei”.

Aceste activităţi au urmărit conştientizarea de către elevi a provocărilor globale referitoare la sănătate şi foamete; realizarea dreptului la alimentaţie ca o realitate tangibilă pentru toţi; cunoaşterea de către elevi a culturii şi alimentaţiei altor popoare. Promovarea în rândul elevilor a ideii de voluntariat în folosul comunităţii, prin colectarea de alimente pentru persoane din categorii sociale defavorizate. Întâlnirea elevilor cu nutriţionistul a avut drept scop conştientizarea de către elevi a importanţei apei în alimentaţia sănătoasă a fiecăruia.

Clasele I şi a II-a au derulat o activitate cu tema „Zâna alimentelor”, finalizată cu o expoziţie culinară. Coordonatori ai activităţii au fost prof. înv. primar Georgiana Cristea, Sânziana Pârvu, Liliana Laurenţiu, Marcela Gavrilă, Camelia Onofrei, Mioara Dobrilă, Andreea Stroie.

La nivelul claselor a III-a şi a IV-a, elevii participanţi au realizat o serie de reclame, afişe, eseuri cu tema „Alimentaţia, o poartă deschisă sănătăţii”. Coordonatori au fost prof. înv. Primar Doina Gheorghincă, Alina Coznean, Rodica Floroian, Stela Matei, Valeria Păcală, Ilyes Ibolya, Melania Banciu, Gabriela Prundar. Acest proiect s-a dorit a fi un exemplu de bune practici, de conştientizare a elevilor şi nu numai, a importanţei nutriţiei corespunzătoare, echilibrate pentru un stil de viaţă sănătos.

Prof. Înv. Primar Alina Ramona Coznean

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.