LIFESTYLE 25 noiembrie 2014

Alimente care scad fertilitatea

de Covasna Media | 462 vizualizări

Intenţionezi să ai un copil şi te pregăteşti punându-ţi ordine în viaţă? Trebuie să ştii că este foarte important să ai grijă şi la alimentaţie. Pe lângă vitaminele necesare dezvoltării normale a fătului, cum ar fi acidul folic, mai trebuie şi să eviţi unele alimente ce dăunează funcţiei reproducătoare.

Femeile care vor să rămână însărcinate pot avea probleme în acest sens din cauza unor factori cum ar fi stresul, problemele hormonale şi chiar şi alimentaţia. În legătură cu acest ultim aspect, divahair.ro prezintă o listă cu produse care ar putea să îţi afecteze fertilitatea:

Produsele lactate degresate. Chiar dacă te gândeşti la silueta ta atunci când cumperi astfel de produse, trebuie să ştii că în aceeaşi măsură îţi pot provoca proble­me în ceea ce priveşte funcţia ovarelor, ovulaţia putând suferi dereglări. Aşadar, este indicat să laşi deoparte lactatele degresate şi să le treci pe lista ta de cumpărături pe cele cu un conţinut normal de grăsimi.

Soia nefermentată. Soia nefermentată conţine izoflavone, substanţe de origi­ne vegetală care sunt, întrucâtva, asemănătoare hormonului feminin estrogen. Odată ce consumi produse care conţin izoflavone, cantitatea de estrogen din organism va scădea, astfel că va fi mai greu să rămâi însărcinată.

Alcoolul. Dacă este consumat în cantităţi ridicate, alcoolul scade cu până la 50% capacitatea ovulatorie a ovarelor. În plus, odată cu consumul de alcool, ficatul îşi va folosi întreaga energie pentru a metaboliza această substanţă, nu pentru a asigura buna funcţionare a organismului.

Gogoşile. Acest desert care pare delicios, la prima vedere, este, de fapt, extrem de periculos pentru organism. Nu numai nivelul de colesterol şi glicemia sunt afectate, ci şi fertilitatea. Gogoşile conţin grăsimi trans, iar fiecare două procente de asemenea substanţe consumate duc la scăderea cu alte două procente a nivelului de fertilitate. De aceea, este indicat să te gândeşti de două ori înainte de a savura un astfel de desert.

Floricelele preparate la microunde. Îţi plac floricelele preparate la microunde? Ia-ţi gândul de la ele! Punga în care sunt ambalate conţine acid fluorooctanoic, o substanţă care scade fertilitatea cu un procent îngrijorător: de la 70% în sus.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.