ACTUALITATE 25 noiembrie 2014

Podul improvizat de la Aita Mare a fost luat de ape

de Székely Emőke | 760 vizualizări

Podul construit la Aita Mare care leagă localitatea de Apața s-a dărâmat, fiind luat de ape. Acesta a fost o construcție improvizată prin care pietonii au putut trece pe partea cealaltă a Oltului până când Consiliul Județean Covasna va finaliza lucrările de construcție a unui nou pod, lucrări ce se vor termina la anul.

Primarul comunei Aita Mare, Bihari Edömér, spune că știau faptul că podul pe care l-au construit din resurse proprii nu este foarte rezistent și că poate fi luat de ape, însă au și un plan de rezervă, și îl vor reconstrui pentru a facilita trecerea pietonilor de pe un mal al Oltului pe celălalt.

„În cazul în care nu există pod sau podeț de trecere peste Olt, navetiștii care trebuie să ajungă de la Aita la Apața sau invers sunt nevoiți să ocolească câțiva kilometri. Acum folosim microbuzul școlar pentru a transporta elevii și navetiștii până la Măieruș, localitate ce se află la 12 km de Aita Mare, dar acest lucru înseamnă cheltuială în plus pentru familii” – a declarat primarul Bihari Edömér.

Cele două maluri ale Oltului au fost legate de un pod șubrezit, care prezenta pericol la orice oră. Consiliul Județean Covasna a decis dărâmarea acestuia și construirea unui pod nou. Până la finalizarea lucrărilor însă administrația publică locală a decis să construiască prin clacă un pod temporar, care s-a dărâmat zilele acestea.

În ceea ce privește lucrările la noul pod, acestea au fost începute iar managerul județului Covasna, Kovács Ödön, spune că dacă totul va decurge conform planului, vor fi terminate undeva la mijlocul anului viitor. Noul pod va avea o lungime de 109 metri și costă 600.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.