ACTUALITATE 25 noiembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 475 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 17-24 noiembrie s-au prezentat un număr de 539 pacienți. În 140 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 43 (11 cazuri au necesitat internare - unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 45 (23 internați - două persoane pentru hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 56 (9 internări); Urgenţe de medicină internă: 161 (20 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 85 (la secția pediatrie un total de 98 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 39 (11 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 42 (28 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 57 (din care în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 17 de nașteri, 8 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a Spitalului s-au prezentat două victime de accidente rutiere, un bărbat de 55 de ani necesitând internare la Secția de Ortopedie. Tot la aceeași secție au fost internaţi alți doi pacienți, victime ale unui accident de muncă. Ambii au putut părăsi instituția în scurt timp de la internare.

Un număr total de 6 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori, neavând nevoie de internare. Patru persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici în cazul lor nu a fost necesară internarea.

Tot săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat două noi cazuri de tentativă de suicid (un bărbat de 33 de ani, respectiv o femeie de 20 de ani). Victimele și-au cauzat multiple răni la nivelul antebrațului, respectiv cea de-a doua victima s-a prezentat cu plăgi și la nivelul gâtului. După tratamentul din cadrul UPU-SMURD ambii au părăsit spitalul pe proprie răspundere, nefiind de acord cu internarea.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 9 minori infectați cu virusul Hepatita A. Trei au fost internați la Secția de Boli Contagioase Copii. Vă atragem atenția asupra faptului că pe teritoriul județului se menține o endemie de Hepatita A. Față de săptămâna anterioară, numărul și severitatea cazurilor a scăzut din nou, cu toate acestea specialiștii recomandă o precauție ridicată și respectarea riguroasă a normelor de igienă.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.