SPORT 26 noiembrie 2014

8 km i-au despărțit de titlul de campioni naționali

de Székely Emőke | 712 vizualizări

Sezon și bun, și rău pentru pilotul de raliuri Szabó Csongor

Problemele tehnice din prima jumătate a sezonului de raliuri au dat mari bătăi de cap echipajului de raliuri format din pilotul Szabó Csongor și navigatorul Marcus Andreoiu, ambii  din Sfântu Gheorghe. Cei doi au terminat pe locul 3 Campionatul Național la clasa 9, însă au fost la doar 8 km distanță de titlul de campioni.

Anul acesta campionatul a fost deschis până în ultima etapă, când titlul s-a decis la Raliul Harghitei. Înainte de cursă erau 3 echipe care puteau deveni campioane. Echipajul Szabó-Andreoiu a condus cursa și avea titlul în mână, însă cu doar 8 km înainte de finish o roată s-a rupt, cei doi fiind nevoiți să abandoneze și să se mulțumească cu medalia de bronz.

„Normal că am fost triști, eram foarte aproape de titlul pe care ni-l doream enorm. Dar nu a fost să fie. Cu toate acestea pot spune că am încheiat un sezon bun, având în vedere problemele din prima jumătate a campionatului. Am început mai prost, am abandonat în mai multe curse pentru că mai mereu a apărut ceva la mașină. În vară însă am dus mașina în Ungaria, unde mecanicii au schimbat tot ce se putea schimba, astfel încât în a doua parte a sezonului am mers mult mai bine” – ne-a declarat Szabó Csongor.

Acesta a mai spus că momentan mașina, un Suzuki Swift, este în stare perfectă, pregătită pentru testări. Pilotul covăsnean va începe antrenamentele și testările în decembrie-ianuarie pentru ca în martie, când începe noul sezon, să fie pregătit din toate punctele de vedere.

„Echipa este compactă, am mecanici foarte buni, iar cu navigatorul meu lucrez foarte bine. În această perioadă lucrez la găsirea de sponsori pentru a avea bugetul necesar anului viitor. Nu vreau să pornesc în cursă doar de dragul de a fi și un pilot covăsnean în campionat, și am speranța că se vor rezolva și aspectele legate de bani” – spune Szabó Csongor.

Pilotul spune că la anul vor ataca din nou titlul, pe care și-l dorește enorm, adăugând că premisele sunt date, mașina este bună, echipa compactă. Desigur, probleme tehnice pot apărea oricând, însă Szabó Csongor este optimist și speră ca la anul să vorbească din postura de campion național la categoria 9.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ac5ceptabil, 27 noiembrie 2014
Felicitäri echipajului !!! ( chiar dacä navigatorul este din BV.)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.