ACTUALITATE 26 noiembrie 2014

Cadavrul descoperit la Bixad aparţine tânărului dispărut în vară la Băile Tuşnad, relevă testul ADN

de Agerpres | 611 vizualizări

Testul ADN efectuat de Institutul de Medicină Legală din Bucureşti confirmă că rămăşiţele pământeşti descoperite în urmă cu câteva luni în localitatea Bixad, din judeţul Covasna, aparţin tânărului în vârstă de 18 ani din Harghita care a dispărut în vară dintr-o tabără studenţească desfăşurată la Băile Tuşnad.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Toth Sigismund, a declarat miercuri că analizele au confirmat în proporţie de 99,9% că fragmentele din trupul găsit pe malul Râului Olt aparţin acestuia. Toth Sigismund a menţionat că în cursul zilei de marţi autorităţile au anunţat familia tânărului, care a ridicat cadavrul pentru a-l înhuma.

Cadavrul a fost găsit în luna septembrie într-o stare avansată de descompunere, prin urmare identitatea persoanei decedate nu a putut fi stabilită fără efectuarea testului ADN. Adolescentul dispărut la sfârşitul lunii iulie a.c a fost căutat zile în şir de poliţişti, jandarmi, pompieri şi civili, fiind dat şi în urmărire naţională.

Cercetările vor continua pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul, a precizat Toth Sigismund.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.