ACTUALITATE 27 noiembrie 2014

Elevii de la CNMV au sărbătorit Ziua Naţională [FOTO]

de Székely Emőke | 638 vizualizări

Colegiul Național „Mihai Viteazul” a marcat Ziua Națională a României printr-o serie de evenimente ce s-au desfășurat joi. Dimineața cei mai mici elevi ai Colegiului au participat la un concurs de desen, unul muzical și unul de recitat. Totul a fost pus la cale de Consiliul Elevilor, dascălii dându-le practic mână liberă în organizare.

După masa le-a venit rândul celor de la ciclul gimnazial și cel liceal să sărbătorească. Aceștia au prezentat momente artistice, au cântat cântece patriotice, dar și folk. Directorul adjunct al CNMV, Maria Băilă, spune că elevii s-au implicat mult și s-au descurcat foarte bine.

„Am decis că merită ca membrii Consiliului Elevilor să se implice în această acțiune, scopul nostru fiind acela de a începe să îi responsabilizăm pe copii, și nu numai noi să fim cei care coordonăm, organizăm, pregătim, ci ei singuri să se implice. Ei au decis ca prima parte a zilei să le aparțină elevilor din ciclul primar, și ceea ce mă bucură este faptul că cei implicați au reușit să strângă fonduri, sponsorizări, și astfel i-au putut premia pe cei mici” – ne-a declarat directorul adjunct Maria Băilă.

Aceasta a mai spus că nu au vrut să organizeze nicio acțiune prin care să deranjeze pe alții, ci doar să fie ei, așa cum sunt, și să se bucure de Ziua Națională. Și pentru că CNMV a format un consorțiu școlar cu Școala „Avram Iancu” din Covasna, un grup de elevi din stațiune a venit la Sfântu Gheorghe și a susținut un moment de dansuri populare.

„Poate că așa îi învățăm și pe copii să respecte mai mult Ziua Națională. Este ziua în care pacea, armonia și toleranța trebuie să fie valorile care ne caracterizează pe toți. Sunt niște valori care de 1 Decembrie trebuie conștientizate mai mult ca oricând, iar toate acțiunile noastre trebuie să fie în concordanță cu moștenirea lăsată la 1 Decembrie 1918. În cazul în care copiii vor înțelege acest lucru la o vârstă fragedă, atunci înseamnă că lucrurile merg într-o direcție bună” – a conchis Maria Băilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.