ACTUALITATE 1 decembrie 2014

Probleme în urma ploii cu gheață din județ [FOTO]

de Székely Emőke | 565 vizualizări

Un fenomen pe cât de frumos pe atât de periculos a avut loc vineri și sâmbătă la Sfântu Gheorghe, dar și în alte părți ale județului. Lapovița şi ploaia cu gheaţă a învăluit totul în gheață, iar în urma greutății crengile copacilor au cedat, la fel și firele de electricitate. Un șofer s-a trezit cu mașina avariată, drumul spre Vâlcele a fost închis câteva ore, iar pompierii au intervenit pentru tăierea crengilor care puneau în pericol pietonii.

„Poleiul a afectat nu doar drumurile din judeţ, ci şi copacii care, din cauza stratului gros de polei şi a greutăţii gheţii, s-au rup şi au căzut pe carosabil. Astfel, drumul naţional 13 E a fost închis circulaţiei publice în noaptea dintre sâmbătă şi duminică între orele 22.30 – 04.00, pe porţiunea Sfântu Gheorghe – Vâlcele, km. 17–23. Pentru degajarea drumului, au intervenit două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe cu utilajele din dotarea autospecialelor (în special motofierăstraie), împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sfântu Gheorghe şi un echipaj al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. În cursul zilei de sâmbătă, au fost semnalate mai multe situaţii de acest gen, unde peste 30 de copaci au căzut în mun. Sfântu Gheorghe, rezultând avarierea unui autoturism. Pentru degajarea părţii carosabile, au intervenit Detaşamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe şi SVSU Sfântu Gheorghe.

Duminică, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit cu o autospecială de lucru la înălţime în zona centrală a municipiului Sfântu Gheorghe pentru îndepărtarea unor ramuri pline cu gheaţă ale unor copaci care puneau în pericol viaţa şi siguranţa trecătorilor” – se arată într-un comunicat emis de ISU Covasna.

Au fost probleme și cu alimentarea de energie electrică, din cauza gheții firele s-au rupt, iar mai multe familii au rămas ore bune fără curent electric.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.