ACTUALITATE 4 decembrie 2014

Ministrul pentru Energie: „Preţul la gaze pentru populaţie nu va creşte. Garantez cu demisia mea”

de Covasna Media | 435 vizualizări

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că preţurile la gaz pentru populaţie nu vor creşte începând cu 1 ianuarie 2015, garantând acest lucru cu mandatul său.

„Vă garantez că preţul la populaţie nu va creşte pentru gazul natural produs în România. Nu va creşte cel puţin până la data de 1 iulie 2015, atunci când voi prezenta un nou calendar de aliniere a preţurilor la gazul natural”, a declarat Nicolescu.

Ministrul a adăugat că nici preţul la agentul termic pentru populaţie nu va fi majorat. În plus, acesta a declarat că a obţinut acordul ca CET-urile să fie tratate precum consumatorii casnici, în ceea ce priveşte consumul de gaze.

„Garantez cu demisia că preţul gazelor nu va creşte, că preţul energiei termice pentru populaţie nu va creşte. Dacă se va întâmpla altfel decât am spus, sunt dispus să demisionez din funcţie. Ce garanţie mai mare vreţi de la mine?”, a declarat Nicolescu.

El a adăugat că are acordul Comisiei Europene, încă din august, pentru amânarea calendarului de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie până în 2021. Nicolescu a afirmat că a obţinut acordul fostului comisar european pentru Energie Gunther Ottinger în urma unei discuţii care a avut loc la inaugurarea gazoductului Iaşi - Ungheni (Republica Moldova).

Declaraţia ministrului vine în contextul în care, în presa din România, ar fi apărut o scrisoare prin care Comisia Europeană transmite că nu ar fi de acord cu prelungirea calendarului de liberalizare a preţului la gaze.

Calendarul de liberalizare presupune creşteri trimestriale ale preţului gazelor din producţia internă.

Departamentul pentru Energie a propus Comisiei Europene să accepte amânarea cu doi ani şi jumătate a calendarului de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie, precum şi menţinerea, până cel puţin la 1 iulie 2016, a preţului actual al gazelor produse intern.

În aceeaşi conferinţă de presă, Răzvan Nicolescu a anunţat că îi va acţiona în instanţa pe deputatul PSD Iulian Iancu şi pe Andreea Paul Vass pentru insultă şi calomnie, arătând că, în unele cazuri, dezbaterea politică în spaţiul public pe teme energetice a depăşit unele limite admise.

„Am luat decizia de a-i acţiona în instanţă pe Iulian Iancu şi pe Andreea Paul pentru insultă şi calomnie. Nu am nicio vină că domnul Iancu nu este ministru al Energiei şi probabil că nu va fi niciodată”, a afirmat Nicolescu. „O anumită decenţă este absolut necesară oricărei discuţii în spaţiul public. Asta este ţara, ăştia sunt oamenii”, a mai spus Nicolescu.

Nicolescu şi Iancu au avut miercuri în plenul Camerei un schimb de replici, ministrul arătând că niciodată nu s-a pus problema creşterii preţului energiei termice în 2015, iar Iancu a spus că este o intervenţie mincinoasă care sfidează Parlamentul.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 7 decembrie 2014
Daca dl. acesta, este cel venit de la Petrom, daca este si in Agentia Europeana de Reglementare a energiei si daca demisioneaza, va primi in plus la leafa, cam 8000 de euro, venituri lunare de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.